Desert cheesecake rece cu ciocolata si zmeura

de vio_dreams in Prajituri, 2 Iul 2013 | 94192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • Crema:
  • 300 gr frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 300 gr zmeura
  • 100 gr zahar brun
  • 30 gr gelatina
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri ulei
  • 10 gr gelatina
  • Decor:
  • 250 gr zmeura
  • frunze menta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake rece cu ciocolata si zmeura:

Blat: Macinam biscuitii la robot. Adaugam untul si ciocolata topita. Amestecam bine. Vom obtine o compozitie destul de moale. 

Tapetam forma de tort cu hartie de copt si punem compozitia de biscuiti in forma. Nivelam si dam la frigider pana se intareste.

Crema: Mascarponele il mixam cu zaharul pudra si cu extractul de vanilie. Mixam frisca pana devine ferma.

Punem zmeura cu zaharul brun intr-un vas la foc mic si dam in cateva clocote, pana se topeste zaharul si incepe sa se sfarame usor zmeura. Eu am folosit zmeura congelata. O lasam sa se raceasca. 

Amestecam frisca cu mascarponele. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o lasam sa sa racoreasca. O amestecam in crema, apoi adaugam zmeura.

Punem blatul de biscuiti pe un platou si asezam inelul reglabil in jurul lui. Punem deasupra crema si nivelam cu o spatula. Dam la frigider 30 minute sa se intareasca putin crema.

Topim ciocolata impreuna cu frisca si uleiul pe bain marie. Adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj, omogenizam si turnam glazura de ciocolata pe tort. Dam la frigider peste noapte.

Scoatem cu grija inelul din jurul tortului dupa ce am trecut in prealabil pe margini un cutit bine ascutit ca sa se desprinda de inel.

Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta.

Taiem felii cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake rece cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Neapolitan Cheesecake