Chefal cu rosii in pergament

de simona72 in Peste, 23 Aug 2014 | 5977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati chefal
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita mustar cu boabe
  • 1 lingurita sos curry
  • 1 lingurita pasta de patrunjel sau patrunjel proaspat tocat marunt
  • 8 rosii mari si carnoase taiate in jumatati
  • pt garnitura:
  • 1 ceasca orez
  • 1 lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • 3 cani apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal cu rosii in pergament:

Pestele, curatat, fara cap si zvantat cu prosoape de hartie, se aseaza pe hartie de copt. Se face un sos din uleiul de masline, un praf de sare si piper, mustar, sos curry, patrunjel proaspat sau pasta. Se amesteca toate ingredientele si se unge bine pestele cu acest sos. Langa peste se aseaza jumatati de rosii si capatana de usturoi intreaga, taiata doar putin la capete. Se impacheteaza bine in hartia pergament in asa fel incat sa fie cat mai ermetic. Eu am pliat marginile si le-am prins cu capsatorul. Dam tava in care am pus pestele la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute. 

Adunam tot sosul lasat de peste dupa coacere si-l punem intr-un castronel. Capatana de usturoi care a stat la cuptor, o strangem de partea netaiata sa scoatem cateii de usturoi copti, Ii punem in castronelul cu sosul de la peste, ii pisam cu dosul unei furculite, mai adaugam un praf de sare si piper, sucul de la o jumatate de lamaie si amestecam. Acest sos format il punem peste orezul fiert in apa cu un praf de sare. Amestecam bine si servim cu felii de lamaie si frunze de menta. Noi am mancat cu un sos pe baza de iaurt. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal cu rosii in pergament" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chefal în sos provensal