Chefal pe pat de lamaie

de Panacris in Peste, 30 Ian 2018 | 1493 vizualizari

 

Noh, se pare că, an de an în această perioadă a anului, mă/ne împrietenim cu chefalul în diverse variațuni de preparare! Acum am adus o rețetă tare simplă și gustoasă, la îndemâna oricărui, chiar și începător în bucătărie ;)  Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • Chefal 1 bucată
  • Vin alb 200 ml
  • Lămâi 2 bucăți
  • ulei aromatizat cu oregano 2 linguri
  • Sare de mare cu mirodenii mediteraniene
  • Piper proaspăt măcinat
  • Ulei de măsline aromatizat cu lămâie 2-3 linguri
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal pe pat de lamaie:


Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.


Într-un vas special penru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie de cca. 0,5 cm, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se așează peștele deasupra. Se asezonează cu mirodenii mediteraneene, se pun felii de lămâie și în burta peștelui, se adaugă vinul și puțin ulei de măsline aromatizat, se acoperă și se pune la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 min. la foc mediu, cca. 200 grade.


După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni.


Simplu, gustos și sănătos!


Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru începători, rugați pe cei de la magazinul de pescărie să vă curețe peștele, așa o să vă fie mai ușor și plăcut să-l gătiți!

2

se servește fierbinte cu zeamă de lămâie și în cazul meu, recomand cu încredere, dulceață de ardei iute! ;) Minunattttt! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal pe pat de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

31.01.2018, 19:51

elucubratiiculinare 1

02.02.2018, 10:55

oanapl 1

04.02.2018, 16:40

Yami! Ce bunătate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pestisori