Chifle

de Xandrinne in Piine, 1 Sep 2011 | 1736 vizualizari

 

Chiflele le-am folosit la burgerii de pui, iar reteta lor o am de la o mamica, Alina, care face niste chestii tare bune.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 350 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Am cernut faina intr-un castron (incapator, sa aiba aluatul unde creste); am facut in faina o gropita, unde am asezat drojdia, bucatele; peste drojdie am presarat un pic de zahar si apoi am turnat laptele caldut, amestecand cu o lingura in gropita respectiva, cat sa se amestece un pic drojdia cu niscai faina si cu lichidul. Asta e maiaua mea :)


Dupa cateva minute, timp in care drojdia mea se "bulbuceste", amestec bine toate ingredientele, incorporand si sarea. Cam asa procedez eu si la paine. Am framantat aluatul, adaugand si uleiul; vreau sa va spun ca aluatul s-a lucrat foarte usor. M-am oprit din framantat (aluatul nu se mai prindea de mana) si am acoperit castronul cu un prosop curat.



Am lasat la dospit cca 45 de minute. Aluatul, frumos crescut, l-am impartit in 8 bucati, pe care le-am rotunjit cat am putut de bine. Viitoarele chifle le-am asezat in tava, pe hartie de copt si le-am mai lasat un pic la crescut.


Le-am uns cu ou batut, am presarat susan si le-am introdus in cuptorul preincalzit. Nu mai stiu exact cat le-am lasat in cuptor, oricum, s-au copt repede. Asa calde le-am pensulat cu putina apa si le-am scos din tava, dupa care le-am invelit cu un prosopel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

alinutzika 1

02.09.2011, 09:08

f bune

Rocsi 1

02.09.2011, 11:37

sunt o iubitoare a painii,chiflelor facute in casa

Laly 1

02.09.2011, 23:37

Ce bunatate,si noua ne place painea facuta in casa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melcisori pufosi cu branza