Chifle aromate

de Sabina in Piine, 29 Apr 2009 | 5177 vizualizari

 

Ideale pentru micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 450 grame de faina
  • 260 ml lapte
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de miere
  • un praf de sare
  • rozmarin
  • 50 grame de unt
  • patrunjel tocat
  • cativa catei de usturoi
  • rozmarin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle aromate:

Facem o gropita in mijlocul fainii si punem drojdia topita in putin lapte, mierea, rozmarinul si uleiul de masline. Adaugam treptat laptele caldut si framantam. Obtinem un aluat pe care il lasam la odihna vreo ora.


Untul la temperatura camerei il amestecam cu usturoi pisat, sare, rozmarin si parunjel tocat. Impartim aluatul in 8 bucati, le dam forma dorita si lasam la crescut vreo 10 minutele. Facem in mijloc o crestatura de cutit in care adaugam crema de unt. Ungem chiflele daca dorim cu galbenus de ou cu putin lapte pentru a le da culoare. Fiind in graba eu am sarit peste aceasta parte.


Dam la cuptor chiflele noastre pentru aproximativ 25-30 de minute.

Se pot face tot felul de combinatii cu oregano, cu chimen, branza, masline sau parmezan.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Oana 1

30.04.2009, 23:42

Arata super de tot!! Bravo Sabina!

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 19:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornbread - Paine cu malai