Chifle cu branza si verdeturi--reteta cu continut scazut de gluten

de adnia in Piine, 10 Feb 2013 | 1346 vizualizari

 

Stiti ca v-am tot povestit de preocuparile mele in materie de nutritie din ultima vreme...si asa cum am mai spus in alte randuri, este o adevarat bucurie si placere sa pasesc pe alte "taramuri" , sa ma documentez cu privire la pasii de urmat pt. o alimentatie sanatoasa, corecta si echilibrata, cu continut scazut de grasimi si gluten. Ei bine, azi avem la masa o minunatie de chifle cu continut scazut de gluten, gustoase si potrivite atat pt. cei mari, cat si pt. cei mici. Iar variantele combinatorii, sau de servire sunt, practic, inepuizabile :)

 

INGREDIENTE

  • Sa nu mai lungim povestea, iata reteta:
  • - 2 oua
  • -2/3 cana faina grau integral
  • -2/3 cana faina de malai (este unul din tipurile de faina fara gluten care se gaseste rapid si este ieftin)
  • -1 cana faina alba
  • -1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • -1 cub telemea
  • -50 gr. unt topit
  • -3 linguri ulei
  • -verdeturi uscate (eu am pus cimbru, busuioc si patrunjel)
  • -cateva fire patrunjel proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu branza si verdeturi--reteta cu continut scazut de gluten:

Primul pas a fost sa prepar faina din grau integral, apoi pe cea din malai (cu ajutorul rasnitei de cafea).


Intr-un bol am pus putina apa calduta cu drojdie, am adaugat ouale, untul topit, uleiul si branza rasa pe razatoarea mica. Am incorporat faina de grau integral si pe cea de malai (aceasta din urma da o culoare frumoasa, usor galbuie, aluatului). Am pus si verdeturile uscate, impreuna cu putin patrunjel verde tocat, iar la sfarsit am adaugat faina alba. Am framantat aluatul, pana s-a format o bila elastica, am acoperit cu un prosop si am lasat la dospit intr-un loc ferit de curent.


Dupa ce si-a dublat volumul, am format 8 bile (chiflele) si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt. Am uns chiflele cu putin ou batut si am mai presat patrunjel uscat (pt. contrast). Am dat la cuptor, la foc mediu, pana au trecut testul scobitorii.Le-am scos din cuptor si le-am lasat la racit pe un gratar de lemn.


Au iest foarte aromate si gustoase, chiar piticul meu s-a declarat incantat, ceea ce e o maaaare victorie!


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza si verdeturi--reteta cu continut scazut de gluten" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

10.02.2013, 18:00

Ce gustoase!

mamaieelena 1

10.02.2013, 19:27

laura_n 1

11.02.2013, 11:52

ce imi place cum arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!