Chifle cu branza si verdeturi--reteta cu continut scazut de gluten

de adnia in Piine, 10 Feb 2013 | 3018 vizualizari

 

Stiti ca v-am tot povestit de preocuparile mele in materie de nutritie din ultima vreme...si asa cum am mai spus in alte randuri, este o adevarat bucurie si placere sa pasesc pe alte "taramuri" , sa ma documentez cu privire la pasii de urmat pt. o alimentatie sanatoasa, corecta si echilibrata, cu continut scazut de grasimi si gluten. Ei bine, azi avem la masa o minunatie de chifle cu continut scazut de gluten, gustoase si potrivite atat pt. cei mari, cat si pt. cei mici. Iar variantele combinatorii, sau de servire sunt, practic, inepuizabile :)

 

INGREDIENTE

  • Sa nu mai lungim povestea, iata reteta:
  • - 2 oua
  • -2/3 cana faina grau integral
  • -2/3 cana faina de malai (este unul din tipurile de faina fara gluten care se gaseste rapid si este ieftin)
  • -1 cana faina alba
  • -1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • -1 cub telemea
  • -50 gr. unt topit
  • -3 linguri ulei
  • -verdeturi uscate (eu am pus cimbru, busuioc si patrunjel)
  • -cateva fire patrunjel proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu branza si verdeturi--reteta cu continut scazut de gluten:

Primul pas a fost sa prepar faina din grau integral, apoi pe cea din malai (cu ajutorul rasnitei de cafea).

Intr-un bol am pus putina apa calduta cu drojdie, am adaugat ouale, untul topit, uleiul si branza rasa pe razatoarea mica. Am incorporat faina de grau integral si pe cea de malai (aceasta din urma da o culoare frumoasa, usor galbuie, aluatului). Am pus si verdeturile uscate, impreuna cu putin patrunjel verde tocat, iar la sfarsit am adaugat faina alba. Am framantat aluatul, pana s-a format o bila elastica, am acoperit cu un prosop si am lasat la dospit intr-un loc ferit de curent.

Dupa ce si-a dublat volumul, am format 8 bile (chiflele) si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt. Am uns chiflele cu putin ou batut si am mai presat patrunjel uscat (pt. contrast). Am dat la cuptor, la foc mediu, pana au trecut testul scobitorii.Le-am scos din cuptor si le-am lasat la racit pe un gratar de lemn.

Au iest foarte aromate si gustoase, chiar piticul meu s-a declarat incantat, ceea ce e o maaaare victorie!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza si verdeturi--reteta cu continut scazut de gluten" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

10.02.2013, 18:00

Ce gustoase!

mamaieelena 1

10.02.2013, 19:27

laura_n 1

11.02.2013, 11:52

ce imi place cum arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot