Chifle cu lapte dulce

de alilianaa in Piine, 22 Feb 2014 | 3106 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • un varf lingurita sare
  • 50 g drojdie pudra
  • 600-700 ml lapte
  • 30-50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu lapte dulce:

Se cerne faina intr-o covata. Se face in centrul sau o adancitura in care se pune sarea si drojdia. Toate acestea apoi se amesteca. Laptele se pune la incalzit. Cand este caldut bine ( nu fierbinte) se pune putin cate putin peste amestecul de faina, sare, drojdie si se amesteca. Se obtine un aluat destul de moale pentru a fi lucrat. Apoi se adauga uleiul putin cate putin si se framanta in continuare. Cand este gata, se pune de-parte, la cald, invelit cu un stergar. Se tine pret de o 45 min -o ora. Cand este gata se portioneaza chifle. Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se mai tine inca 15 minute la dospit, dupa care se pun la cuptor pentru aproximativ 30 minute. 

Se scot pe o tava si de-asupra se pune un stergar umezit.  Vor fi mai pufoase. Se folosesc dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte dulce" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

alilianaa 1

24.02.2014, 16:58

Ela, da, e ceva ce nu se poate refuza..si aici ma gandesc la aproape tot ce e de casa...multumesc.

alilianaa 1

24.02.2014, 16:58

Ruxy, chiar nimic. Mare dreptate ai. Multumesc frumos.

Alexandra Burz 1

24.02.2014, 21:54

super bune

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chifle