Chifle cu tarate de ovaz si masline

de Valclaudia in Piine, 20 Mar 2016 | 581 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 gr. masline verzi feliate
  • 50 gr. masline Kalamata feliate
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare de Himalaya
  • 1 lingurita zahar
  • 200 gr. tarate de ovaz
  • 400 gr. faina semi
  • 250 ml apa calduta
  • 3-4 linguri ulei de masline
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu tarate de ovaz si masline:

Intr-un vas incapator punem drojdia, sarea, zaharul, apa calduta.


Amestecam.


Adaugam maslinele feliate, taratele de ovaz si faina, apoi framantam aluatul.


Din cand in cand picuram ulei de masline, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.


Acoperim vasul si lasam aluatul la dospit pentru 1 ora, in loc ferit de curenti.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Tapetam 2 tavi cu hartie de copt sau folii din teflon.


Rupem bucati de aluat de marimea unei portocale, le dam forma rotunda si le asezam in tava lasand loc intre ele.


Le mai lasam la dospit 30 minute, apoi le dam la cuptor pentru 30 minute, folsind functia de coacere cu ventilatie.


Le servim calde sau reci.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu tarate de ovaz si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

20.03.2016, 22:47

Imi plac tare Val!

- TABITA - 1

21.03.2016, 00:18

mihaelar63 1

24.03.2016, 01:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra de casa