Chifle cu tarate de ovaz si masline

de Valclaudia in Piine, 20 Mar 2016 | 2919 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 gr. masline verzi feliate
  • 50 gr. masline Kalamata feliate
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare de Himalaya
  • 1 lingurita zahar
  • 200 gr. tarate de ovaz
  • 400 gr. faina semi
  • 250 ml apa calduta
  • 3-4 linguri ulei de masline
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu tarate de ovaz si masline:

Intr-un vas incapator punem drojdia, sarea, zaharul, apa calduta.

Amestecam.

Adaugam maslinele feliate, taratele de ovaz si faina, apoi framantam aluatul.

Din cand in cand picuram ulei de masline, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Acoperim vasul si lasam aluatul la dospit pentru 1 ora, in loc ferit de curenti.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Tapetam 2 tavi cu hartie de copt sau folii din teflon.

Rupem bucati de aluat de marimea unei portocale, le dam forma rotunda si le asezam in tava lasand loc intre ele.

Le mai lasam la dospit 30 minute, apoi le dam la cuptor pentru 30 minute, folsind functia de coacere cu ventilatie.

Le servim calde sau reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu tarate de ovaz si masline" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini-painici impletite