Chifle fara drojdie - reteta rapida

de deyutzky in Piine, 3 Apr 2020 | 2066 vizualizari

 

Cand nu prea avem drojdie(cum se intampla in aceasta perioada), facem chifle cu praf de copt. Sunt absolut delicioase si se fac foarte usor. In mai putin de o ora sunt gata cu totul, de la pregatirea aluatului pana la coacerea lor. 
Am incercat si o reteta cu bicarbonat, dar nu pot spune ca am fost prea incantata. Asa ca am ramas la aceasta cu praf de copt pe care am facut-o deja de cateva ori pana acum. 
Reteta am vazut-o la Laura Adamache, eu doar am umblat putin la cantitati. 
Mai jos va las si linkul catre reteta video, in caz ca va place mai mult acest format.
https://www.youtube.com/watch?v=gvEtCF57dvo&t=2s
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru 8 chifle:
  • 375 g faina
  • 6 g praf de copt
  • 260 g lapte batut/chefir/sana
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ou pentru uns(optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle fara drojdie - reteta rapida:

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.


Amestecam intr-un bol, faina cu praful de copt.


Turnam apoi laptele batut, sarea si uleiul de masline.


Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mainile pana obtinem un aluat nelipicios. Daca va iese prea lipicios, mai adaugati putina faina.


Impartim aluatul in 8 bucati si formam 8 chifle.


Punem chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut cu o furculita, apoi le dam la cuptor la 180 grade C, aprox. 30-35 de minute sau pana cand se rumenesc.


Sunt foarte pufoase si gustoase.


Nu stiu sa va spun cat timp se pot pastra, dar cel putin 2 zile la noi au tinut. Dupa ce s-au racit, le-am pus intr-o punga alimentara.


Va doresc pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle fara drojdie - reteta rapida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

deyutzky 1

06.04.2020, 01:02

Lau

deyutzky 1

06.04.2020, 01:02

Daniela

deyutzky 1

06.04.2020, 01:03

Cristina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pâine Navajo cu pui