Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Cand nu prea avem drojdie(cum se intampla in aceasta perioada), facem chifle cu praf de copt. Sunt absolut delicioase si se fac foarte usor. In mai putin de o ora sunt gata cu totul, de la pregatirea aluatului pana la coacerea lor.
Am incercat si o reteta cu bicarbonat, dar nu pot spune ca am fost prea incantata. Asa ca am ramas la aceasta cu praf de copt pe care am facut-o deja de cateva ori pana acum.
Reteta am vazut-o la Laura Adamache, eu doar am umblat putin la cantitati.
Mai jos va las si linkul catre reteta video, in caz ca va place mai mult acest format.
https://www.youtube.com/watch?v=gvEtCF57dvo&t=2s
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Amestecam intr-un bol, faina cu praful de copt.
Turnam apoi laptele batut, sarea si uleiul de masline.
Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mainile pana obtinem un aluat nelipicios. Daca va iese prea lipicios, mai adaugati putina faina.
Impartim aluatul in 8 bucati si formam 8 chifle.
Punem chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut cu o furculita, apoi le dam la cuptor la 180 grade C, aprox. 30-35 de minute sau pana cand se rumenesc.
Sunt foarte pufoase si gustoase.
Nu stiu sa va spun cat timp se pot pastra, dar cel putin 2 zile la noi au tinut. Dupa ce s-au racit, le-am pus intr-o punga alimentara.
Va doresc pofta Buna!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola