Chifle pufoase cu usturoi - fara framantare

de deyutzky in Piine, 26 Apr 2020 | 3214 vizualizari

 

Aluaturi de casa 
Foarte pufoase si fragede sunt aceste chifle.
Le-am vazut de ceva timp pe youtube si mi-a ramas gandul la ele. Acum a venit timpul sa le testez. Pot sa spun ca e unul dintre cele mai bune aluaturi de chifle pe care le-am incercat vreodata.  

 

INGREDIENTE

  • Pentru 8 bucati:
  • 250 g faina
  • 125 ml lapte caldut
  • 10 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua (1 ou pentru aluat + 1 ou pentru uns chiflele la final)
  • 3 linguri unt moale la temperatura camerei
  • 1/3 lingurita sare
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • patrunjel proaspat tocat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase cu usturoi - fara framantare:

Adaugam faina intr-un bol. In centrul fainii facem o adancitura in care turnam laptele caldut, drojdia proaspata si 2 lingurite de zahar. Amestecam cu o lingura pana cand drojdia se dizolva.

Lasam deoparte 5 minute.

Dupa 5 minute adaugam 1 ou batut cu furculita.

Amestecam cu lingura de lemn ingredientele. 

Adaugam apoi cele 3 linguri de unt moale, sarea, usturoiul si patrunjelul. 

Amestecam energic cu lingura de lemn aprox 5 minute pana cand aluatul se leaga si incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. Aluatul va avea o consistenta lipicioasa si elastica.

Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la loc cald 1h si 30 minute.

Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnam pe masa de lucru pe care am pus faina din plin. 

Strangem aluatul sub forma unei bile, apoi il portionam in 8 bucati.

Cu ajutorul unui sucitor intindem fiecare bucata de aluat sub forma ovala, apoi rulam ca pe rulada. 

Procedam la fel cu fiecare bucata de aluat.

Punem chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le acoperim cu folie alimentara si le mai lasam la crescut aprox. 20 minute, la loc cald.

Dupa ce chiflele au crescut, le ungem cu oul ramas.

Le coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade (foc mediu) pentru aprox. 25 de minute.

Va doresc Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase cu usturoi - fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase