Chifle pufoase cu usturoi - fara framantare

de deyutzky in Piine, 26 Apr 2020 | 3222 vizualizari

 

Aluaturi de casa 
Foarte pufoase si fragede sunt aceste chifle.
Le-am vazut de ceva timp pe youtube si mi-a ramas gandul la ele. Acum a venit timpul sa le testez. Pot sa spun ca e unul dintre cele mai bune aluaturi de chifle pe care le-am incercat vreodata.  

 

INGREDIENTE

  • Pentru 8 bucati:
  • 250 g faina
  • 125 ml lapte caldut
  • 10 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua (1 ou pentru aluat + 1 ou pentru uns chiflele la final)
  • 3 linguri unt moale la temperatura camerei
  • 1/3 lingurita sare
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • patrunjel proaspat tocat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase cu usturoi - fara framantare:

Adaugam faina intr-un bol. In centrul fainii facem o adancitura in care turnam laptele caldut, drojdia proaspata si 2 lingurite de zahar. Amestecam cu o lingura pana cand drojdia se dizolva.

Lasam deoparte 5 minute.

Dupa 5 minute adaugam 1 ou batut cu furculita.

Amestecam cu lingura de lemn ingredientele. 

Adaugam apoi cele 3 linguri de unt moale, sarea, usturoiul si patrunjelul. 

Amestecam energic cu lingura de lemn aprox 5 minute pana cand aluatul se leaga si incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. Aluatul va avea o consistenta lipicioasa si elastica.

Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la loc cald 1h si 30 minute.

Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnam pe masa de lucru pe care am pus faina din plin. 

Strangem aluatul sub forma unei bile, apoi il portionam in 8 bucati.

Cu ajutorul unui sucitor intindem fiecare bucata de aluat sub forma ovala, apoi rulam ca pe rulada. 

Procedam la fel cu fiecare bucata de aluat.

Punem chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le acoperim cu folie alimentara si le mai lasam la crescut aprox. 20 minute, la loc cald.

Dupa ce chiflele au crescut, le ungem cu oul ramas.

Le coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade (foc mediu) pentru aprox. 25 de minute.

Va doresc Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase cu usturoi - fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

27.04.2020, 19:03

Cat de pufoase ti-au iesit!

deyutzky 1

28.04.2020, 00:04

Multumesc!

dantes 1

28.04.2020, 13:15

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Koulouria – Covrigi grecesti