Paine de casa

de Ina in Piine, 11 Apr 2010 | 5605 vizualizari

 

Azi am facut paine pentru a doua oara in viata mea! Si asta pentru ca mi-a fost lene sa ies din casa... E ultima zi de CO, maine reincep serviciul, naveta... ma intelegeti...Nici nu stiti ce frumos mirosea in bucataria mea!!!

 

INGREDIENTE

   
  • 1 kg. faina
  • 2 plicuri cu drojdie uscata
  • O lingurita cu zahar
  • O ceasca cu lapte
  • 1 ou
  • O ceasca ulei
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:


Intr-o cana se dizolva drojdia, frecand-o cu o lingurita de zahar si o ceasca de lapte cald, apoi punem si 2 lingurite cu faina.


Faina ( un kg.) se pune toata intr-un vas mai mare ( un lighenas de framantat coca). Facem o scobitura in mijloc, unde turnam cca. 100ml. apa fiarta, apoi drojdia dizolvata in lapte. Acoperim vasul si-l dam la loc cald, cca. 30 min., pana creste maiaua.


Cand vedem ca a crescut, incepem framantatul, adaugand oul, apa calda, un varf de cutit de sare si putin ulei , pentru a se putea desprinde coca de pe mana mai usor. Cand e gata framantatul, mai tinem vasul acoperit la cald, inca cca. o ora, lasand sa creasca aluatul.


Se imparte coca in doua si se fac painici, modelandu-le dupa preferinte. ( De data asta, eu le-am impletit ). Se aseaza in tavi tapetate cu hartie de copt ( daca nu ai, poti pune putin ulei si tapetezi cu faina).


Se mai lasa 20 min. in tavi, apoi se dau la cuptor pentru inca 40-45 minute.


Cand sunt gata, le scoti din tavi , le stropesti cu putina apa si le acoperi repede cu un prosop . In felul asta coaja nu ramane tare, ci se fragezeste .


P.S. Ca painea sa fie de post, poti renunta la ou, iar laptele il inlocuiesti cu apa calda. ;)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

ionela2682 1

13.04.2010, 11:22

chiar ce buna este o calavie ! din painica asta a ta!

mena29 1

14.04.2010, 14:48

nota 10

Ina 1

14.04.2010, 15:02

mena

Mie-mi zici, ionela? Totusi....n-am facut in ziua aia calavie, ca n-am mai avut din ce

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Lipie de casa