Paine integrala cu seminte de in

de mihaelar63 in Piine, 17 Dec 2011 | 5523 vizualizari

 

Atat de buna a iesit incat am mancat - o doar cu ulei de masline si rosii .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina  integrala
  • 600 ml apa
  • 1 cub drojdie cruda
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri seminte in
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala cu seminte de in:

 Cerneti  intr-un vas mare faina printr-o sita mai rara .

Intr-o cana amestecati cu lingura drojdia, sarea . zaharul , 1 lingura faina cu apa calduta si o puneti intr-un cuib format in mijlocul fainei. Lasati la dospit la loc cald 10 -15 min.

Incepeti framantatul incorporand faina + cate putina apa dezmortita . Framantati pana incepe aluatul sa se desprinda de maini , adaugati si uleiul .

Lasati la dospit  45 min pana aluatul isi dubleaza cantitatea .Dupa  cum am invatat de la bunica fac o cruce mare in aluat .

 Amestecati semintele  in aluat si il rasturnati pe o planseta presarata cu faina.

Formati paini sub forma dorita crestand cu un cutit uns cu ulei , eu am pus  aluatul in tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt.

Lasati sa creasca in tava painea si puneti la copt in cuptorul preincalzit, timp de 15 min . la foc mai mare , apoi inca 30 la foc mediu .

Am scos-o cand a fost coapta si am pus-o intr-un stergar curat sa se odihneasca . Bunica spunea ca trebuie sa mearga la ,, Dumnezeu '' !!!

TIPS-URI

1

 Cerneti intodeauna faina , se va ,, aerisi '' si preparatul va fi mai pufos .

2

In partea de jos a cuptorului asezati o craticioara cu apa, veti avea aburi care vor ajuta sa creasca bine painea si in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala cu seminte de in" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine elvetiana