Paine integrala cu seminte de in

de mihaelar63 in Piine, 17 Dec 2011 | 3172 vizualizari

 

Atat de buna a iesit incat am mancat - o doar cu ulei de masline si rosii .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina  integrala
  • 600 ml apa
  • 1 cub drojdie cruda
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri seminte in
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala cu seminte de in:

Cerneti intr-un vas mare faina printr-o sita mai rara .


Intr-o cana amestecati cu lingura drojdia, sarea . zaharul , 1 lingura faina cu apa calduta si o puneti intr-un cuib format in mijlocul fainei. Lasati la dospit la loc cald 10 -15 min.


Incepeti framantatul incorporand faina + cate putina apa dezmortita . Framantati pana incepe aluatul sa se desprinda de maini , adaugati si uleiul .


Lasati la dospit 45 min pana aluatul isi dubleaza cantitatea .Dupa cum am invatat de la bunica fac o cruce mare in aluat .


Amestecati semintele in aluat si il rasturnati pe o planseta presarata cu faina.


Formati paini sub forma dorita crestand cu un cutit uns cu ulei , eu am pus aluatul in tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt.


Lasati sa creasca in tava painea si puneti la copt in cuptorul preincalzit, timp de 15 min . la foc mai mare , apoi inca 30 la foc mediu .


Am scos-o cand a fost coapta si am pus-o intr-un stergar curat sa se odihneasca . Bunica spunea ca trebuie sa mearga la ,, Dumnezeu '' !!!

 

TIPS-URI

1

 Cerneti intodeauna faina , se va ,, aerisi '' si preparatul va fi mai pufos .

2

In partea de jos a cuptorului asezati o craticioara cu apa, veti avea aburi care vor ajuta sa creasca bine painea si in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala cu seminte de in" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Ubulika 1

17.12.2011, 09:58

buna buna ...:*:*:

Rocsi 1

17.12.2011, 22:48

MotanLaOale 1

18.12.2011, 23:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Turte integrale