Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Atat de buna a iesit incat am mancat - o doar cu ulei de masline si rosii .
Cerneti intr-un vas mare faina printr-o sita mai rara .
Intr-o cana amestecati cu lingura drojdia, sarea . zaharul , 1 lingura faina cu apa calduta si o puneti intr-un cuib format in mijlocul fainei. Lasati la dospit la loc cald 10 -15 min.
Incepeti framantatul incorporand faina + cate putina apa dezmortita . Framantati pana incepe aluatul sa se desprinda de maini , adaugati si uleiul .
Lasati la dospit 45 min pana aluatul isi dubleaza cantitatea .Dupa cum am invatat de la bunica fac o cruce mare in aluat .
Amestecati semintele in aluat si il rasturnati pe o planseta presarata cu faina.
Formati paini sub forma dorita crestand cu un cutit uns cu ulei , eu am pus aluatul in tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt.
Lasati sa creasca in tava painea si puneti la copt in cuptorul preincalzit, timp de 15 min . la foc mai mare , apoi inca 30 la foc mediu .
Am scos-o cand a fost coapta si am pus-o intr-un stergar curat sa se odihneasca . Bunica spunea ca trebuie sa mearga la ,, Dumnezeu '' !!!
1
Cerneti intodeauna faina , se va ,, aerisi '' si preparatul va fi mai pufos .
2
In partea de jos a cuptorului asezati o craticioara cu apa, veti avea aburi care vor ajuta sa creasca bine painea si in cuptor.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult