Chifle umplute cu carne tocata

de noiinbucatarie in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2016 | 483 vizualizari

 

Pentru un mic dejun sau pentru gustarea dintre mese sunt ideale aceste chifle. Eu am gasit reteta pe site-ul Absolutdelicios, iar voi o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/chifle-umplute-cu-carne-tocata/

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • + 1 galbenus+1 lingura de lapte pentru uns
  • 300 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 30 g ulei
  • piper
  • cimbru
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute cu carne tocata:

Mai intai punem laptele cu untul pe foc pentru cateva minute pentru a topi untul. Il lasam putin la racorit, dupa care il amestecam cu galbenusul, sarea si zaharul. Intr-un bol incapator punem faina amestecata cu drojdia si turnam usor laptele. Amestecam la inceput, iar apoi incepem sa framantam. Aluatul rezultat trebuie sa fie moale si nelipicios.


Aluatul rezultat il lasam la dospit 1 ora. Din aceasta compozitie mi-au iesit 9 chifle.


Ceapa impreuna cu ardeiul, tocate marunt, le calim in ulei incins, adaugam carnea, un praf de sare, piper si lasam pe foc 5-6 minute. Aluatul dospit il impartim in 9 partie egale, daca vi se par prea mari chiflele, puteti face mai multe.


Intindem fiecare chifla cu sucitorul,( eu pe primele le-am intins cu degetele, dar nu imi placea ca ieseau prea groase) adaugam 1-2 linguri de carne si strangem colturile.


Asezam chiflele cu colturile stranse in jos in tava. Ungem cu galbenus amestecat cu lapte, presaram putin cimbru si dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute sau pana cand sunt gata.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si ciuperci in locul carnii, sau chiar combinate.

2

Presarati orice fel de seminte deasupra chiflelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

noiinbucatarie 1

04.11.2016, 08:36

Gherca Daniela 1

04.11.2016, 16:41

noiinbucatarie 1

05.11.2016, 08:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Shaorma homemade