Chiftele alla Norma

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 2 Feb 2016 | 991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 15 grame patrunjel proaspat
  • 400 grame carne tocata de vita bio cu maxim 10% grasime
  • 1 linguta seminte de fenicul
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri sos dulce de chili
  • 2 linguri otet balsamic
  • 400 grame rosii in bulion
  • 1 bucata mica de unt
  • 200 grame malai
  • 2 cani lapte degresat bio
  • 30 grame parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele alla Norma:

Se taie vanata in cuburi de 1 cm, se prasara generos cu sare si se lasa 15 minute. Se toaca patrunjelul si se amesteca cu carnea. Se imparte carnea in 20 parti si din fiecare se formeaza o biluta care se tavaleste prin semintele de fenicul. Se lasa la frigider 30 minute.


Se scurge vanata de apa si se caleste in putin ulei, la foc mediu, timp de 10 minute, pana devine aurie. Se adauga usutroiul zdrobit, sosul de chili, otetul, rosiile si putina apa. Se lasa 10 minute, pana se ingroasa.


Separat, se prajesc chiftelele pe toate partile, in putin ulei, la foc mediu, timp de 10 minute, pana devin aurii.


Se gateste malaiul in 2 cani de lapte si 2 cani de apa, plus sare, pana ajunge la consistenta dorita. La final, se adauga untul si parmezanul si se amesteca pentru omogenizare.


Se adauga chiftelele in sos si se amesteca usor.


Se servesc cu mamaliga si presarate cu putin patrunjel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele alla Norma" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

03.02.2016, 11:33

Satisfyyourcravings 1

03.02.2016, 15:13

Va multumesc!

Satisfyyourcravings 1

03.02.2016, 15:15

Mihaela, prima reactie a sotului cand a gustat din chifetele a fost ca au gust exact ca burgerul de la McDonald si contin doar 3 ingrediente.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi