Chiftele cu drojdie inactiva

de Ina in Mancaruri cu carne, 7 Noi 2012 | 4051 vizualizari

 

Am vazut intr-o lista de preturi a unui furnizor de produse, " fulgi de drojdie inactiva" si am comandat o punga de 100 g, gandind ca-mi iau drojdie pentru masina de paine :D Surpriza a fost cand am primit produsul si-am vazut , de fapt, ca am achizitionat un ... supliment alimentar. :">
Am citit pe ambalaj ca drojdia inactiva este foarte bogata in vitamine si minerale si se foloseste pentru a îmbunatati valoarea nutritiva si gustul mancarurilor si ca agent de legare, ca înlocuitor de ou, in chiftele, perisoare, drob, etc. Asa am ajuns sa prepar aceste chiftele pufoase.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne tocata amestec ( porc si vita)
  • 3 cartofi
  • un morcov
  • o ceapa mica
  • 4 catei de usturoi
  • 4 oua
  • 5-6 linguri cu fulgi de drojdie uscata, inactiva
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu drojdie inactiva:

Curatam cartofii de coaja, ii radem pe razatoarea mica si ii scurgem bine de zeama. Procedam la fel si cu morcovul.


Tocam ceapa foarte fin si pisam usturoiul .


Intr-un castron amestecam pana la omogenizare carnea tocata , cartofii si morcovul , ceapa si usturoiul, 4 oua, 5-6 linguri cu fulgi de drojdie inactiva, condimente si verdeata tocata marunt.


Modelam chiftelele in palmele, le tavalim prin faina si le prajim in ulei incins, la foc mic, pe ambele parti, pana devin aurii si crocante.


Pentru a fi inlaturat excesul de ulei, scoatem chiftelele pe un prosop de hartie .


Le servim calde sau reci, simple sau marinate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu drojdie inactiva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

adry88 1

08.11.2012, 14:58

bune chiftelele

Sim0na 1

08.11.2012, 18:34

Habar n-aveam pana ieri ca exista asa ceva.. Tare bine arata chifelutele si tare sunt curioasa cum este drojdia asta..

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 15:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Chiftele marinate