Chiftele cu mozzarella

de adasev12 in Porc, 15 Noi 2011 | 4058 vizualizari

 

CEVA FF BUN...NO COMMENT!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata, de care doriti
  • 2 oua
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 cartof mai mare, sau 2 mai mici
  • Pesmet cat sa lege compozitia
  • 50 ml apa minerala
  • 200 g mozzarella taiata cubulete sau rasa
  • Ulei de masline sau de porumb pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu mozzarella:

Din ingredientele de mai sus se prepara amestecul de chiftele. Se taie mozzarella cubulete mici, se pune putin ulei intr-un vas la indemana. Se ung mainile cu ulei, se ia putina compozitie si se aplatizeaza bine in palma, se pun cateva cubulete de mozzarella, se ia o alta bucatica de carne si se aplatizeaza si se pune peste mozzarella, sa o acopere bine, se bate in palma bine chifteluta, introrcand-o de pe o parte pe alta. Se bat marginile cu mana sa fie rotunda chifteluta si se pune la prajit in ulei incins, dar la foc mediu, ca sa se patrunda bine si sa se topeasca mozzarella. Se intorc de cateva ori de pe-o parte pe alta in timpul prajitului. Cand sunt rumenite fumos se scot pe un servet absorbant.

Se servesc calde alaturi de acest delicios sos de ardei.

Se poate adauga la compozitia de chiftele si un dovlecel mic razuit. Sau se pot face integral din dovlecei. Orice varianta este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor cu sos marinat