Chiftele cu sos

de kukibella in Vita, 2 Feb 2012 | 5268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg.carne tocata(vitel)
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 2 fire de praz
  • 1 ou
  • 7-8 fire marar
  • 7-8 fire patrunjel
  • 7-8 catei usturoi
  • condimente(cimbru,rozmarin ,BlackBerry roz,sare,piper negru macinat,2 frunze de dafin)
  • 1 ou
  • ulei de masline
  • bulion de ardei-1 lingura
  • bulion de roşii-1 lingura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos:

Cartofii se fierb ın apa cu sare aprox.15 min.; se curata şi dupa ce s-au racit se dau prin razatoare. Usturoiul se piseaza marunt. Verdeata se toaca. Ceapa se da prin razatoare şi se scurge.

Intr-un bol punem carnea tocata ımpreuna cu cartofii, ceapa scursa, condimentele, verdeata, usturoiul, 1 ou, sare, piper şi amestecam. Lasam sa se odihneasca compozitia aprox.10 min. Dupa 10 min.formam chiftelele cu mana umeda şi le prajim uşor.

Intr-un alt vas se caleşte prazul ın ulei de masline la foc iute 2 minute, dupa se adauga bulionul de ardei, se mai lasa aprox.1 min, se adauga şi bulionul de roşii amestecat cu 1/2 pahar apa. Lasam sa fiarba acest sos aprox.7-8 minute, dupa adaugam chiftelele le mai lasam sa fiarba aprox.10 min.la foc domol.

Spre sfarşit se adauga mararul.

TIPS-URI

1

se serveşte cu piure de cartofi şi salata de conopida

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

03.02.2012, 21:26

Foarte gustoasa...arata si tare bine Kuki

kukibella 1

04.02.2012, 11:27

Nadiuta,Ruxy

babi5 1

20.06.2013, 14:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos de rosii