Chiftele cu sos de mărar

de Panacris in Mancaruri cu carne, 29 Sep 2013 | 4386 vizualizari

 

Na, astea sunt pentru cunoscători ;) Mulțumesc Sidy pentru inspirație :-*

 

INGREDIENTE

  • carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 500 g,
  • ouă 2 bucăți,
  • pesmet cca. 2 linguri,
  • sare iodată 10 g,
  • piper proaspăt măcinta 2 g,
  • boia de ardei dulce 2 g,
  • ulei de rapiță pentr prăjit cca. 300 ml,
  • pentru sos:
  • unt cca. 100 g,
  • făină albă de grâu cca. 2-3 linguri,
  • apă rece cca. 250 ml,
  • sare iodată 10 g,
  • nucșoară rasă 2 g,
  • piper proaspăt măcinat 2 g,
  • mărar proaspăt cca. 1/2 legătură,
  • smântână cca 2-3 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos de mărar:

Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge surplusul de ulei. Între timp se topește untul într-o tigaie cu strat ceramic, apoi se adaugă făina, se amestecă energic pentru a nu se crea cocoloașe, apoi se asezonează de sare, piper și nucșoară. Sosul obținut se ”stinge” cu apă, smântână, apoi se adaugă mărarul mărunțit și se lasă să dea în clocot la foc mic, neacoperit, amestecându-se contiuu cca. 5 minute.


Chiftelele scurse de ulei se adaugă în sosul de mărar, ce se servesc cu garnitură de orez.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos de mărar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

deyutzky 1

29.09.2013, 21:12

Lia_ 1

30.09.2013, 06:40

bine mai arata

Irina 1

30.09.2013, 16:00

vaaaai, mama facea chiftele cu sos din asta...au trecut atatia ani de cand n-am mai mancat! hai ca dau si eu cu o chifteluta prin sos.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos alb