Chiftele de cartofi usturoiate si gogosariate

de Mama_Lizica in Mancaruri de post, 8 Ian 2010 | 5579 vizualizari

 

E o reteta asemanatoare la gust cu mancarea clasica de cartofi, doar ca e mai aspectuoasa si mai migaloasa.

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi
  • 6 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • busuioc, marar, oregano, boia dulce
  • 2 gogosari mari
  • 1 ceapa
  • 1 cutie rosii in bulion
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de cartofi usturoiate si gogosariate:

Fierbi cartofii in coaja, apoi ii cureti si ii dai pe razatoare sau ii pasezi. Cureti si pisezi cateii de usturoi si ii amesteci cu cartofii. Adaugi faina si sare, apoi modelezi chiftelute de marimea unei mingi de ping-pong. Le prajesti in ulei incins. Intre timp, cureti gogosarii si ceapa, le tai marunt si le pui la calit cu toate condimentele. Cand ceapa devine lucioasa, adaugi rosiile in bulion (cu tot cu zeama) si pasezi putin rosiile. Lasi cateva minute sa fiarba, apoi adaugi chiftelele de cartofi si le lasi impreuna cu sosul sa fiarba 10 minute. Servesti decorate cu verdeata, cate 3 chiftelute, pe pat de gogosari.

 

TIPS-URI

1

Eu am preferat varianta mai dietetica si am dat chiftelele la cuptor sa se usuce putin (10 minute) pe o tava tapetata cu hartie de copt, in loc sa le prajesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de cartofi usturoiate si gogosariate" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

rivka 1

09.01.2010, 06:09

o reteta foaaaaaaaarte gustoasa si da hehe e mai bun cu chiftelele de cartofi prajite in ulei daaaa, o trec la fovorite , o execut , eu sunt fan cartofi.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi noi