Pufosele (gogosi de post)

de deyutzky in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 27739 vizualizari

 

Sincer va spun...sunt cele mai gustoase si mai pufoase gogosi pe care le-am mancat pana acum :))) din ingredientele de mai jos mi-au iesit peste 50 de bucati ...acum nu va ganditi ca le-am mancat deja :-s :)) va astept si pe voi >:D

 

INGREDIENTE

  • aprox. 900 gr faina
  • 1 cub drojdie Dr.Oetker (42 gr)
  • 1 cana jumatate apa calduta
  • o jumatate cana de zahar
  • o jumatate cana de ulei
  • sare
  • 1 plic de zahar vanilat
  • esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufosele (gogosi de post):

Drojdia se dizolva in putina apa calda cu o lingurita de zahar.


Intr-un vas separat, amestecam apa calda, zaharul, uleiul, sarea, zaharul vanilat si esenta de rom pana cand zaharul se dizolva.


Punem faina intr-un lighean peste care adaugam maiaua(drojdia amestecata cu zaharul si apa calduta) dupa care adaugam si compozitia din vasul separat si framantam bine.


Aluatul se lasa la crescut cca 1 ora dupa care intindem foi si taiem cu paharul pt a da forma gogosilor. Dupa ce am taiat cu paharul si am dat forma, mai lasam aprox 15-20 de min sa creasca.


Gogosile le prajim in uleiul bine incins, apoi le pudram cu zahar pudra.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pufosele (gogosi de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

sofiannagreen 1

07.04.2013, 16:30

..cred ca toti astia care ati comentat aici ..ati comentat imaginea...care oricum nu e clara... Bag mana in foc, ca nu ati testat unul reteta in sine!

deyutzky 1

07.04.2013, 16:42

draga sofia...inainte sa faci niste comentarii urate...asigura-te ca ai testat reteta si ai urmat toti pasii, corect!

deyutzky 1

07.04.2013, 16:44

poate ai scapat sticla de ulei in compozitie...cine stie?))))...sau le-ai uitat in uleiul incins

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole boabe cu cus cus