Chiftele de ciuperci cu leurda

de _Alina_ in Mancaruri de post, 30 Apr 2013 | 1708 vizualizari

 

Niste chiftelute gustoase, sanatoase si de post! ;)

 

INGREDIENTE

  • 450 g ghebe fierte si tocate
  • 35 g leurda (cca 15 frunze)
  • 1 morcov mare (120 g)
  • 1 ceapa alba curatata (60 g)
  • 1 lgt faina de psyllium
  • 1 lgt faina integrala de orz
  • 1 lgt faina integrala de ovaz
  • 1 lg tarate de ovaz
  • 6-7 buc rosii uscate
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lgt sare
  • 1/8 lgt piper
  • +
  • 1 lg de tarate de grau pentru dat chiftelele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de ciuperci cu leurda:

1. Preincalzim cuptorul la 200°C.

2. Tocam ceapa, leurda si rosiile.

3. Zdrobim cateii de usturoi, iar morcovul il razuim apoi le amestecam cu restul ingredientelor.

4. Luam cate o lingurita din compozitie si formam  bilute, care le vom da prin taratea de grau.

5. Punem chiftelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le introducem in cuptor pentru 20-30 min.  

Apoi le scoatem, asteptam sa se raceasca sau nu si tabaram pe ele. :))   

 

TIPS-URI

1

Daca tineti neaparat le puteti servi cu sos de rosii. Eu n-am considerat necesar pentru ca sunt un pic acrisoare datorita rosiilor uscate. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ciuperci cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chiftele de ciuperci cu leurda-0
Chiftele de ciuperci cu leurda-1
Chiftele de ciuperci cu leurda-2
Chiftele de ciuperci cu leurda-3
Chiftele de ciuperci cu leurda-4
Chiftele de ciuperci cu leurda-5

COMENTARII (20)

CookieMonster

CookieMonster 1

30.04.2013, 18:46

foarte faine

Bunica

Bunica 1

30.04.2013, 20:22

Cred ca sunt foarte bune!

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

03.05.2013, 07:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!