Chiftele de legume

de marcela1979 in Mancaruri de post, 25 Apr 2016 | 6869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1 ardei galben
  • 150 gr orez fiert
  • 400 gr naut fiert
  • 250 gr ciuperci
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • 2 cepe
  • ulei
  • busuioc.oregano,maghiran
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de legume:

Se curata si se spala legumele. Se pune orezul la fiert. Ceapa se taie felii subtiri, morcovul, dovlecelul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici,ciupercile se toaca feliute. Ardeiul se toaca marunt. Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei se pune pe foc si se adauga legumele sa se caleasca. Cand s-au inmuiat, se adauga nautul tocat si orezul fiert. Se amesteca si se potriveste de sare si piper. Se pun condimente: busuioc, oregano si maghiran dupa gust. Se lasa sa se raceasca si se pune intr-un lighean mai mare si se adauga pesmet pana se incheaga un pic. Intr-o tava se pune hartie de copt si se formeaza chiftele  care se aseaza in tava. Se dau la cuptorul incins pana se rumenesc pe fiecare parte.Cand sunt coapte se scot si se servec calde cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de varza