Chiftele de miel cu fistic in stil marocan

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 17 Oct 2015 | 2682 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chifetele
  • 250 grame carne tocata de miel, degresata
  • 1/2 lingurita garam masala
  • sare/piper
  • ulei de masline
  • cateva crengute de cimbru
  • 1/2 lingura miere
  • 15 grame fistic
  • Pentru salata:
  • 1/2 salata
  • 1/2 castravete
  • 1/2 ceapa rosie
  • 4 masline Kalamata cu samburi
  • cateva rosii cherry
  • 2 linguri iaurt degresat
  • 20 grame branza feta
  • 1/4 lamaie
  • sare
  • Pentru couscous
  • 1/2 cana couscous integral
  • 1/4 legatura menta proaspata
  • 1/4 chili
  • sare
  • ulei de masline
  • Pentru servit:
  • lamaie
  • 2 pita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de miel cu fistic in stil marocan:

Se amesteca carnea de miel cu garam masala, sare si piper si se formeaza 4 chiftele lunguiete ca niste degete. Se prajesc intr-o lingura de ulei de masline pana se rumanesc pe toate partile. 

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc menta si chili. Se tranfera intr-un bol, se adauga couscousul si 1 cana de apa fierbinte, sare si putin ulei de masline, se amesteca si se acopera cu o farfurie/capac.

Se taie salata in sferturi si se aseaza pe un platou. Se dau ceapa si castavetele pe razatoarea mare si se amesteca cu sare intr-un bol. Cu ambele maini se scurg de excesul de apa si se adauga peste salata. 

Se aseaza rosiile taiate si maslinele fara samburi pe platou. 

Se amesteca iaurtul cu sucul de lamaie si putina sare si se toarna peste salata. Se presara branza feta deasupra.

Se sfarama fisticul cu ajutorul unui mojar. Se preasara peste chiftele, impreuna cu cimbrul si miere, se scutura tigaia pana cand chifetele devin lucioase si se iau de pe foc. 

Se incalzesc pitele cateva minute intr-o tigaie fara ulei.

Se amesteca couscousul si se oneaza cu frunze de menta. 

Se servesc chiftelele cu pita, salata, couscous si felii de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de miel cu fistic in stil marocan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos de branza - Jamie oliver