Cartofi Dominoise

de adnia in Jamie Oliver, 2 Ian 2013 | 4674 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pe Paprika Tv, la Jamie Oliver si pt. ca mi s-a parut interesanta, am facut-o si eu. Bineinteles, am adaptat-o putin la ceea ce aveam eu prin casa. Oricum, a iesit foarte bun si voi repeta reteta!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 ceapa feliata fin
  • -1 kg cartofi feliati foarte fin (la robot sau razatoare speciala)
  • -putin ansoa (eu am pus 1 hering micut)
  • -3-4 linguri smantana
  • -sare, piper
  • -cimbru
  • -2 frunze de dafin
  • -2-3 catei usturoi
  • -nucsoara
  • -parmezan (eu am pus cascaval de oaie)
  • -putin unt pt uns tava de copt
  • -verdeata tocata fin (eu am pus ceapa verde si marar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dominoise:

Feliile de cartofi se aseaza intr-o tigaie de inox, se adauga ceapa, sare, piper, smantana, frunze de dafin si cimbru. Tigaia se pune pe plita incinsa si se adauga putina apa fierbinte si se lasa cateva minute la fiert. Se adauga ansoa maruntita bine (se poate adauga si putin ulei din conserva sa)--eu am pus heringul. Apoi urmeaza usturoiul zdrobit, nucsoara si parmezanul (cascavalul). Se toarna toata compozitia intr-un vas de jena uns cu unt si se da la cuptor cateva minute, pana cand cartofii se gratineaza. Se servesc imediat.


Enjoy!


P.S. cartofii nu trebuie sa se lipeasca de vas.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dominoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

adnia 1

03.01.2013, 10:13

dia, se poate scoate pestele...si eu am sarit peste el cand am repetat reteta!

adry88 1

03.01.2013, 11:11

Lau 1

03.01.2013, 14:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Taco cu somon si iaurt mentolat