Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie Oliver

de anca_rm in Jamie Oliver, 7 Mai 2015 | 5930 vizualizari

 

In cartea lui Jamie zice “Este o mancare fantastica, cu o aroma foarte delicate, dulce acrisoar. Are ceva reconfortant si profund.” Daca el zice asa eu va zic ca e chiar asa, am testat-o si este foarte foarte aromata si face sa tresara papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui ( sau pui intreg)
  • 1 portocala taiata in 8
  • 1 lingurita scortisoara sau 1 baton de scortisoara
  • rozmarin
  • ulei de masline
  • 50 g unt
  • 2 cepe rosii
  • o mana de curmale sau stafide
  • 1 pahare de vin alb
  • 100 g rosii in bullion , sau suc de rosii
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie Oliver:

Trebuie sa va spun ca Jamie Oliver foloseste in reteta lui puisori mici. Mie mi s-au parut scumpi asa ca am luat pulpe inferioare (cate o pulpa/persoana). Puteti folosi pui intreg bine curatat si il umpleti cu portocalele . Dar acuma va voi spune cum am procedat eu .

Am spalat si curatat pulpele si le-am sarat putin . Am pregatit portocala pe care am spalat-o bine si am taiata in 8 felii de aceiasi dimensiune. Curmalele le-am impartit in jumate , jumatate le-am feliat jumate le-am lasat intregi (puteti folosi stafide) si am taiat ceapa felii .

Punem pe foc o tigaie la incins si adaugam jumate de unt  si uleiul de masline. Prajim pulpele pe toate partile pana se rumenesc usor. Toata operatiunea dureaza undeva la 10 minute.

Scoatem pulpele pe un platou si scurgem grasimea din tava intr-un vas.

In aceiasi tigaie punem jumate de unt si inca putin ulei de masline si adaugam ceapa si rozmarinul si le calim pana se inmoaie ceapa usor.

Intre timp  amestecam rosiile in bullion (cubulete) cu vinul.

Eu le-am amestecat in blender.

Adaugam si pulpele in cratita si marim flacara. Adaugam curmalele, rosiile amestecate cu vinul si portocalele felii,  lasam sa fiarba pana cand scade lichidul putin(lasam la fiert cam 10 minute). Acuma eu am mutat tot continutul intr-un vas pe care il pot une in cuptor dar daca aveti un pe care il puteti folosi in cuptor sip e foc atunci nu mai trebuie sa mutati.

Acoperim cu un capac sau cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute  intorcand pulpele cam la jumatea timpului de gatire.

Cand sunt gata mai lasatii sa se odihneasca 10 minute, dar nu innainte de a intoarce din nou pulpele .

Serviti cu salata de verdeturi sau cu garnitura de orez.  

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Micutza Luana 1

07.05.2015, 23:27

tre sa fie tare bun imi plac retele lui cu pui

Sim0na 1

08.05.2015, 08:46

ca tare bine mai arata

mihaelar63 1

09.05.2015, 10:58

Garantat ca este bun Recunosc stilul , nico mancare fara lamaie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite sfasiate, cu ananas caramelizat, caju, lime si cardamom