Steak Chimichurri cu salata crocanta si cartofi noi

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 30 Sep 2015 | 1018 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru cartofi:
  • 400 grame cartofi noi
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 lingura marar uscat
  • Pentru sosul chinichurri:
  • 2 catei de usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 lingurita oregano
  • 1/4 chili
  • 1/2 foaie de dafin
  • 1/2 legatura coriandru/patrunjel
  • 1-2 linguri otet din vin alb
  • Pentru steak:
  • 250 grame steak
  • sare/piper
  • ulei
  • Pentru salata:
  • 1 salata verde
  • cateva rosii cherry
  • 1/4 legatura menta proaspata
  • creson
  • 1/2 lingura otet balsamic
  • parmezan
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steak Chimichurri cu salata crocanta si cartofi noi:

Cartofii se fierb in apa cu sare, impreuna cu lamaia, intr-o oala acoperita cu un capac.


Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca usturoiul, ceapa, oregano, chili, foaia de dafin si coriandrul/patrunjelul. Se adauga otetul si putin apa fierbinte si se amesteca din nou. Se transfera intr-un vas mic.


Se presara steak-ul cu sare si piper si se prajeste intr-o tigaie cu ulei de masline, la foc mare, cateva minute, intorcand-o frecvent.


Pentru salata, se toaca frunzele, rosiile si menta si se aseaza pe un platou. Se presara creson si parmezan ras si se stropeste cu ulei de masline si otet balsamic.


Se scurg cartofii, se stoarce lamaia peste, se adauga uleiul, sare, piper si mararul si se aseaza pe platou.


Se feliaza steak-ul in fasii de 1 cm si se aseaza pe platou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Steak Chimichurri cu salata crocanta si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

30.09.2015, 20:14

Tot ceea ce prepari tu...este senzational! Te felicit!

Satisfyyourcravings 1

01.10.2015, 15:07

Sunteti asa de draguti!!! Multumeeesc!

Andreea Caroline 1

01.10.2015, 18:51

Am trecut-o la favorite ... este super reteta ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sandwich a la Jamie Oliver