Pineapple cake

de Sidy in Jamie Oliver, 11 Mar 2012 | 7355 vizualizari

 

Cine adora prajiturile cu fructe va fi incantat de gustul acesteia.
Reteta o am de la copii din Anglia, de la unul din restaurantele si magazinele lui Jamie Oliver, adica tocmai de acasa de la...tata ei !

 

INGREDIENTE

  • 350 g ananas din compot
  • 50 g unt
  • 100 g zahar brun

pentru blat:  

  • 80 g unt
  • 220 g zahar
  • 4 oua
  • 260 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 250 ml lapte batut
  • esenta de rom

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pineapple cake:

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C.

Intr-o tava de 25 X 35 cm punem hartie de copt pe care o ungem cu unt.Daca tava va fi mai mica , prajitura va fi mai inalta.

Untul ramas din cele 50 g il taiem bucatele mici.

Presaram zaharul brun in tava unsa si asezam feliile de ananas scurs de sirop, peste zahar.

Separat cernem faina impreuna cu praful de copt.Adaugam esenta de rom.

Untul il mixam bine cu zaharul.

Adaugam ouale pe rand mixand intre ele.

Treptat adaugam faina si laptele batut, amestecam bine pina obtinem un aluat moale pe care il turnam in tava peste ananas.

Dam tava la copt pina prajitura se face aramie deasupra, cam 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta.

Scoatem tava cand prajitura este coapte , o lasam sa se odihneasca 5 minute, apoi o rasturnam pe o farfurie cu ananasul in sus .

Scoatem cu grija hartia si lasam prajitura sa se raceasca, abia apoi o portionam.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pineapple cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Laly 1

11.03.2012, 21:24

La favorite si trebuie neaparat pusa in practica

jolygina 1

12.03.2012, 01:05

Miha 1

12.03.2012, 09:14

Pot sa mananc mai intai tot ananasul de deasupra?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie Oliver