Pineapple cake

de Sidy in Jamie Oliver, 11 Mar 2012 | 3786 vizualizari

 

Cine adora prajiturile cu fructe va fi incantat de gustul acesteia.
Reteta o am de la copii din Anglia, de la unul din restaurantele si magazinele lui Jamie Oliver, adica tocmai de acasa de la...tata ei !

 

INGREDIENTE

  • 350 g ananas din compot
  • 50 g unt
  • 100 g zahar brun

pentru blat:  

  • 80 g unt
  • 220 g zahar
  • 4 oua
  • 260 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 250 ml lapte batut
  • esenta de rom

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pineapple cake:

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C.


Intr-o tava de 25 X 35 cm punem hartie de copt pe care o ungem cu unt.Daca tava va fi mai mica , prajitura va fi mai inalta.


Untul ramas din cele 50 g il taiem bucatele mici.


Presaram zaharul brun in tava unsa si asezam feliile de ananas scurs de sirop, peste zahar.


Separat cernem faina impreuna cu praful de copt.Adaugam esenta de rom.


Untul il mixam bine cu zaharul.


Adaugam ouale pe rand mixand intre ele.


Treptat adaugam faina si laptele batut, amestecam bine pina obtinem un aluat moale pe care il turnam in tava peste ananas.


Dam tava la copt pina prajitura se face aramie deasupra, cam 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta.


Scoatem tava cand prajitura este coapte , o lasam sa se odihneasca 5 minute, apoi o rasturnam pe o farfurie cu ananasul in sus .


Scoatem cu grija hartia si lasam prajitura sa se raceasca, abia apoi o portionam.


Pofta mare !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pineapple cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Laly 1

11.03.2012, 21:24

La favorite si trebuie neaparat pusa in practica

jolygina 1

12.03.2012, 01:05

Miha 1

12.03.2012, 09:14

Pot sa mananc mai intai tot ananasul de deasupra?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghete alla puttanesca cu ton