Pasta de dovlecei

de Angelina_Elena in Jamie Oliver, 17 Iul 2013 | 4381 vizualizari

 

Reteta a la Jamie Oliver, vazuta la Julie!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei subtirei
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coditele de la 1 ceapa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de dovlecei:

Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins.


Adaugam apoi coditele de ceapa verde taiate fin si le lasam 2 minute sa se caleasca.


Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si ii adaugam peste ceapa in tigaie si amestecam bine.


Reducem focul la minim si acoperim tigaia cu un capac.


Amestecam la fiecare 5 minute timp de 20 de minute, asigurandu-ne ca dovleceii nu se prind de tigaie.


Gatind cu capacul, dovleceii vor lasa zeama si nu se vor prinde de tigaie.


Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine, oprim focul.


Pasam dovleceii cu blenderul, adaugam usturoiul pisat, asezonam cu sare si piper, adaugam 1 lingura de ulei de masline, zeama de lamaie si amestecam usor.


Lasm sa se raceasca, apoi o dam la frigider.


Se serveste cu rosii, castraveti...ce doreste fiecare!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cumparati dovlecei mici si tari, pentru o aroma mai intensa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Angelina_Elena 1

18.07.2013, 13:17

multumesc Rocsi!

Reteta-Video 1

18.07.2013, 13:36

O sa o incerc pentru a arata excelent!

Angelina_Elena 1

18.07.2013, 18:39

Multumesc Ina, sper sa iti placa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasta de dovlecei a la Jamie Oliver