Chiftele de pui la cuptor

de Lia_ in Pui, 6 Oct 2013 | 4938 vizualizari

 

Bune chiftelutele astea si la gust si pt faptul ca nu sunt uleioase pentru ca se coc la cuptor. Dar sa vedeti ce compozitie interesanta au, conceputa de Laura Adamache (talentata fata asta). Se coc la cuptor, doar se stropesc cu un pic de ulei. Garnitura am facut-o din cartofii de la supa: cartofi natur, unt, sare, piper, usturoi si patrunjel tocat). Si salata, evident.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpe de pui coapte/fierte/prajite (eu am fiert ca sa fac si supa din carne)
  • 3 oua
  • 2 linguri iaurt degresat
  • 140 g dovlecei cruzi rasi, storsi
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei mari usturoi
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte/apa
  • 120 g ardei copti
  • sare, piper
  • marar/patrunjel
  • 5 linguri ulei de masline
  • malai + susan (pentru tavalit)
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de pui la cuptor:

Curatam pielita si apoi desprindem carnea fiarta de pe pulpele de pui. Eu le-am avut gata dezosate si despielitzate. Scurgem bine-bine de zeama.

O taiem in bucatele si o punem in robot. Sa se raceasca macar pe jumatate pt ca altfel vor fi cam moi la modelare.

Adaugam ouale, iaurtul, dovleceii rasi pe razatoarea cu gauri mici si storsi foarte bine, 1 ceapa medie, usturoiul, painea fara coaja (daca e prea tare, la mine n-a fost cazul) si stoarsa foarte bine, ardeii copti curatati de coaja, sare, piper si marar sau patrunjel dupa gust.

Le mixam 1-2 minute sau pana cand obtinem o compozitie omogena.



Cu mainile usor umede, formam chiftelutele rotunde (cam 3cm diametru) si le tavalim printr-un amestec format din faina de malai si susan.

Le asazam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le stropim cu ulei de masline.

Eu n-am stropitoare de ulei, am folosit o seringa din plastic.



Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 10-15 minute pe fiecare parte.

Eu la final am mutat tava pe treapta cea mai de jos, si le-am mai rumenit la grill (cu usa intredeschisa cum se face) pt 5-6 minute.

Le mancam calde sau reci. Sunt delicioase!





 

TIPS-URI

1

In cazul in care compozitia nu se leaga foarte bine, adaugati 1 lingura de pesmet.

2

N-am pus cate oua zicea ea (3 la 400g carne) ca se facea fleasca. Am pus 3 la 1kg de carne cruda care scade la fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

anca_rm 1

07.10.2013, 08:50

diaconta 1

07.10.2013, 15:34

si mie-mi plac coapte la cuptor

Lia_ 1

07.10.2013, 18:42

bine Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08