Chiftele de vinete la cuptor (de post)

de _Alina_ in Mancaruri de post, 25 Iun 2014 | 3762 vizualizari

 

Iar am facut chiftele.:) Avand niste vinete coapte in congelator de care ma tot "impiedicam" am zis sa le folosesc la ceva. M-am gandit sa preiau modelul celor cu ghebe. Au fost bune, dar nu se pot compara cu cele de ghebe care sunt muuult mai gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete coapte
  • 150 g morcov (spalat si curatat)
  • 100 g stixuri cu susan
  • 2 cepe mari (350 g curatate)
  • 5 catei de usturoi
  • 150 g orez fiert
  • 50 g gris
  • sare, piper dupa gust
  • In plus:
  • 4 lg pesmet + 1 lg faina pentru dat chiftelele
  • Stixuri pentru pus chiftelele
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de vinete la cuptor (de post):

1. Pune stixurile intr-un robot si farama-le.


2. Pune ceapa, usturoiul si morcovul in robot separat si pulseaza pana obtii consistenta dorita.


3. Amesteca toate ingredientele intr-un vas incapator.


4. Formeaza chiftele din compozitie si tavaleste-le prin amestecul de pesmet si faina.


5. Pune chiftelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul preincalzit la 190 grade celsius pentru 20-30 minute.


6. Dupa ce s-au copt lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le transfera pe un platou. Infinge cate un stix in fiecare chiftea.


Pofta buna!




 

TIPS-URI

1

 Nota: Poti folosi pesmet in locul stixurilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vinete la cuptor (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

simona72 1

25.06.2014, 20:51

Faina reteta!

Pushaa 1

26.06.2014, 11:09

Xandrinne 1

29.06.2014, 20:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de legume (la cuptor) cu piure de morcovi