Chiftele din dovlecei

de Rocsi in Mancaruri de post, 18 Iul 2014 | 16137 vizualizari

 

Este o reteta de post la indemana oricui, se face repede si chiftelele sunt foarte bune, chiar si reci...

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 4 crengute marar
  • 5 crengute patrunjel verde
  • 4-5 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • ulei pentru prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din dovlecei:

Spalam dovleceii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ii lasam 10-15 minute sa stea asa, apoi ii stoarcem de zeama ce o lasa.

Ceapa o curatam, la fel si usturoiul si le trecem prin blender.

Mararul si patrunjelul, le spalam, indepartam cozile si le tocam marunt.

Peste dovlecei punem ceapa cu usturoiul, verdeata si faina.

Amestecam bine, apoi condimentam cu sare, piper si busuiocul uscat.


Intr-o tigaie incingem ulei.

Luam cate o lingura din compozitie, punem in palma si formam chiftelele.

Le rumenim pe ambele parti, la foc potrivit, apoi le scoatem pe o farfurie, pe care punem niste servetele de bucatarie pentru a absorbi din ulei.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Rocsi 1

20.07.2014, 20:56

Anysymao

anca_rm 1

21.07.2014, 09:24

Rocsi 1

21.07.2014, 10:24

Anca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume cu orez (de post)