Chiftele din ghebe

de ionix in Mancaruri de legume, 1 Noi 2010 | 11756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • vreo 600 g de ghebe oparite
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras 
  • o mana cu faina
  • doua oua
  • o capatana de usturoi
  • 2 cartofi
  • o felie de paine veche
  • 100 ml lapte
  • o legatura de marar
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din ghebe:

Incepem prin a fierbe ghebele si cartofii, in coaja. Intre timp punem painea la inmuiat in lapte. Dupa ce au fiert, punem ghebele la scurs si la racit. Cartofii se curata de coaja si se lasa si ei la racit. Felia de paine se scurge bine de lapte. Dupa ce s-au racit ii dat pe masina pe ochiurile mici, impreuna cu : ceapa, ardeiul, usturoiul si felia de paine. Se amesteca bine si punem faina, sare, piper, mararul tocat marunt si ouale. Amestecam bine si apoi facem chiftelutele. Le prajim in ulei foarte bine incins.

Se scot pe servetele, pentru a absorbi uleiul, si apoi se servesc.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ghebele sa le scurgeti bine pentru a nu se dezintegra chiftele in tigaie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

vanilla 1

02.11.2010, 12:15

delicios!!!

ionix 1

03.11.2010, 16:55

@Miha... mi-ai adus aminte de ce-mi zicea bunica, Dumnezeu s-o odihneasca... imi zicea asa : nu mai merge cocosata c-o sa devii o baba gheboasa gheboasa de aia vrei tu?

@Gaby... mersic

@Vanilla... asa mi-a spus si sotul

adry88 1

29.05.2011, 13:35

sunt foarte bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu smantana la cuptor