Chiftele in crusta din fulgi de porumb

de Merisor in Mancaruri cu carne, 12 Aug 2018 | 5574 vizualizari

 

De mare efect aceste chiftele în crustă din fulgi de porumb, crocante la exterior și aurii, parcă sunt niște globulețe de pom!
Și dau foarte bine printre alte aperitive!
Dar sunt bune și de servit așa simple, printre mese. Nici de pâine nu mai ai nevoie, că sunt sățioase și datorită fulgilor de porumb.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui, tocată
  • 250 g fleică de porc, tocată
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 căpățână de usturoi
  • 3 ouă medii
  • 1 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper
  • 1 linguriță boia de ardei, dulce
  • 450 g fulgi de porumb
  • ulei pentru prăjit
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in crusta din fulgi de porumb:

Trecem cele două tipuri de carne prin mașina de tocat și le amestecăm bine.

Trecem tot prin mașina de tocat, ceapa și usturoiul, curățate și clătite cu apă rece.

Curățăm cartofii și morcovii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoare, apoi îi scurgem bine de lichid.

Amestecăm într-un vas toate aceste ingrediente și presărăm sare, piper și boia de ardei peste ele.

Omogenizăm bine compoziția și o lăsăm la odihnit, la rece, pentru 30 de minute, să se întrepătrundă aromele.

Fulgii de porumb îi mărunțim, dar nu prea mult, în robot, sau îi presăm cu sucitorul de aluaturi.

Scoatem carnea de la frigider și încorporăm, pe rând, cele trei ouă.

Modelăm chiftelele cam de mărimea unei nuci mai mari și le tăvălim prin fulgii de porumb.

Punem uleiul la încins într-un wok sau un tuciuleț, să fie un vas mai adânc.

Scufundăm chiftelele în uleiul încins și le  lăsăm să se rumenească la foc mediu, ușor spre mare.

Le mai rotim pe parcurs, de pe o parte pe cealaltă să se rumenească uniform, apoi le scoatem pe prosoape absorbante, sau într-o sită.

Le servim fie calde, fie reci, cu muștar și ketchup, sau cum le preferă fiecare.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in crusta din fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale - reteta inspirata de la nemuritorul Radu Anton Roman