Chiftele in crusta din fulgi de porumb

de Merisor in Mancaruri cu carne, 12 Aug 2018 | 2448 vizualizari

 

De mare efect aceste chiftele în crustă din fulgi de porumb, crocante la exterior și aurii, parcă sunt niște globulețe de pom!
Și dau foarte bine printre alte aperitive!
Dar sunt bune și de servit așa simple, printre mese. Nici de pâine nu mai ai nevoie, că sunt sățioase și datorită fulgilor de porumb.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui, tocată
  • 250 g fleică de porc, tocată
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 căpățână de usturoi
  • 3 ouă medii
  • 1 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper
  • 1 linguriță boia de ardei, dulce
  • 450 g fulgi de porumb
  • ulei pentru prăjit
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in crusta din fulgi de porumb:

Trecem cele două tipuri de carne prin mașina de tocat și le amestecăm bine.


Trecem tot prin mașina de tocat, ceapa și usturoiul, curățate și clătite cu apă rece.


Curățăm cartofii și morcovii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoare, apoi îi scurgem bine de lichid.


Amestecăm într-un vas toate aceste ingrediente și presărăm sare, piper și boia de ardei peste ele.


Omogenizăm bine compoziția și o lăsăm la odihnit, la rece, pentru 30 de minute, să se întrepătrundă aromele.


Fulgii de porumb îi mărunțim, dar nu prea mult, în robot, sau îi presăm cu sucitorul de aluaturi.


Scoatem carnea de la frigider și încorporăm, pe rând, cele trei ouă.


Modelăm chiftelele cam de mărimea unei nuci mai mari și le tăvălim prin fulgii de porumb.


Punem uleiul la încins într-un wok sau un tuciuleț, să fie un vas mai adânc.


Scufundăm chiftelele în uleiul încins și le lăsăm să se rumenească la foc mediu, ușor spre mare.


Le mai rotim pe parcurs, de pe o parte pe cealaltă să se rumenească uniform, apoi le scoatem pe prosoape absorbante, sau într-o sită.


Le servim fie calde, fie reci, cu muștar și ketchup, sau cum le preferă fiecare.



Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in crusta din fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rahela Velicu 1

15.08.2018, 20:37

De facut!

Gheorghita_T 1

18.08.2018, 09:35

Arata foarte apetisant!

-Licurici- 1

29.08.2018, 08:48

Ce idee!

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

de Rocsi 9

ieri la 21:15

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

ieri la 17:45

Desert briose cu faina integrala

de katty 6

ieri la 14:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

de Rocsi 9

ieri la 21:15

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

ieri la 17:45

Desert briose cu faina integrala

de katty 6

ieri la 14:55

RETETA RECOMANDATA
Aripioare crocante cu fulgi de porumb