Chiftele in sos de rosii

de sandytza in Mancaruri cu carne, 31 Iul 2009 | 12325 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata 
  • 1 felie paine
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri smantana
  • sare, pipe
  • 1 ou
  • oregano
  • 1 ceapa
  • 200 gr sos de rosii
  • 100 ml lapte
  • 150 ml zeama de carne
  • 1 lingura faina
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in sos de rosii:

Se prepara chiftelele:intr-un bol se pune carnea tocata, se adauga painea inmuiata in apa , oul, sarea si piperul. Trei catei de usturoi se fac mujdei cu smantana si se adauga si acesta peste carnea tocata si se amesteca bine.



Se umezesc mainile cu apa dupa care se ia din aluatul de chiftele cate un pic si se formeaza bile. Se prajesc intr-o tigaie cu mult ulei in care se pune in centru un catel de usturoi necuratat. 



Se lasa sa se rumeneasca pe o parte si pe cealalta si se scot pe o farfurie.

Se prepara sosul:intr-o cratita se pun 2-3 linguri din uleiul in care s-au prajit chiftele . Se adauga o ceapa taiata marunt si se lasa sa se caleasca. Cand aceasta este cristalina se adauga o lingura de faina si se amesteca bine. Adaugam zeama de carne ( Eu am avut de la o friptura de pui cu legume facuta la cuptor . Tot sosul ce a ramas in tava de la friptura , nu l-am aruncat, l-am strecurat si l-am pus in frigider iar acum l-am folosit aici in loc de zeama de carne.). Dupa ce se aduga zeama de carne se adauga sosul de rosii, laptele, sarea si oregano si se lasa sa clocoteasca 2-3 minute dupa care se adauga chiftelele si se mai lasa la fiert 2-3 minute.

Se poate servi gol sau cu garnitura de cartofi pireu.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

gamilici

gamilici 1

02.03.2010, 16:44

super...acum ma pun sa fac si eu

tanyapatap

tanyapatap 1

23.02.2011, 23:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!