Chiftele in sos de rosii

de sandytza in Mancaruri cu carne, 31 Iul 2009 | 14916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata 
  • 1 felie paine
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri smantana
  • sare, pipe
  • 1 ou
  • oregano
  • 1 ceapa
  • 200 gr sos de rosii
  • 100 ml lapte
  • 150 ml zeama de carne
  • 1 lingura faina
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in sos de rosii:

Se prepara chiftelele:intr-un bol se pune carnea tocata, se adauga painea inmuiata in apa , oul, sarea si piperul. Trei catei de usturoi se fac mujdei cu smantana si se adauga si acesta peste carnea tocata si se amesteca bine.



Se umezesc mainile cu apa dupa care se ia din aluatul de chiftele cate un pic si se formeaza bile. Se prajesc intr-o tigaie cu mult ulei in care se pune in centru un catel de usturoi necuratat. 



Se lasa sa se rumeneasca pe o parte si pe cealalta si se scot pe o farfurie.

Se prepara sosul:intr-o cratita se pun 2-3 linguri din uleiul in care s-au prajit chiftele . Se adauga o ceapa taiata marunt si se lasa sa se caleasca. Cand aceasta este cristalina se adauga o lingura de faina si se amesteca bine. Adaugam zeama de carne ( Eu am avut de la o friptura de pui cu legume facuta la cuptor . Tot sosul ce a ramas in tava de la friptura , nu l-am aruncat, l-am strecurat si l-am pus in frigider iar acum l-am folosit aici in loc de zeama de carne.). Dupa ce se aduga zeama de carne se adauga sosul de rosii, laptele, sarea si oregano si se lasa sa clocoteasca 2-3 minute dupa care se adauga chiftelele si se mai lasa la fiert 2-3 minute.

Se poate servi gol sau cu garnitura de cartofi pireu.


Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

ieri la 17:24

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

ieri la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

ieri la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe rumene si aromate