Chiftele in sos de rosii

de sandytza in Mancaruri cu carne, 31 Iul 2009 | 13695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata 
  • 1 felie paine
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri smantana
  • sare, pipe
  • 1 ou
  • oregano
  • 1 ceapa
  • 200 gr sos de rosii
  • 100 ml lapte
  • 150 ml zeama de carne
  • 1 lingura faina
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in sos de rosii:

Se prepara chiftelele:intr-un bol se pune carnea tocata, se adauga painea inmuiata in apa , oul, sarea si piperul. Trei catei de usturoi se fac mujdei cu smantana si se adauga si acesta peste carnea tocata si se amesteca bine.



Se umezesc mainile cu apa dupa care se ia din aluatul de chiftele cate un pic si se formeaza bile. Se prajesc intr-o tigaie cu mult ulei in care se pune in centru un catel de usturoi necuratat.



Se lasa sa se rumeneasca pe o parte si pe cealalta si se scot pe o farfurie.

Se prepara sosul:intr-o cratita se pun 2-3 linguri din uleiul in care s-au prajit chiftele . Se adauga o ceapa taiata marunt si se lasa sa se caleasca. Cand aceasta este cristalina se adauga o lingura de faina si se amesteca bine. Adaugam zeama de carne ( Eu am avut de la o friptura de pui cu legume facuta la cuptor . Tot sosul ce a ramas in tava de la friptura , nu l-am aruncat, l-am strecurat si l-am pus in frigider iar acum l-am folosit aici in loc de zeama de carne.). Dupa ce se aduga zeama de carne se adauga sosul de rosii, laptele, sarea si oregano si se lasa sa clocoteasca 2-3 minute dupa care se adauga chiftelele si se mai lasa la fiert 2-3 minute.

Se poate servi gol sau cu garnitura de cartofi pireu.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

gamilici 1

02.03.2010, 16:44

super...acum ma pun sa fac si eu

tanyapatap 1

23.02.2011, 23:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sturion pe placa de sare

ieri la 21:15

Gustarea de la ora 10

ieri la 20:26

Mini pizza

ieri la 20:13

Iaurt, cereale și fructe

ieri la 20:11

RETETA RECOMANDATA
Iahnie cu ciolan și cârnați de casă