Chiftele la tigaie

de cccris in Vita, 15 Mar 2010 | 6348 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/3 cup pesmet
  • 1/3 cup lapte
  • 1/3 cup patrunjel tocat
  • 1 ou mare
  • 3 linguri sos Worcestershire
  • 1 ceapa mica taiata fin
  • 1 lingurita chili
  • 2 catei de usturoi taiati fin
  • 700gr carne vita tocata
  • Sare, piper
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 cup ketchup
  • 2 linguri zahat brut
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita amidon  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele la tigaie:

Amestecam pesmetul cu laptele, patrunjelul, oul, sosul Worcestershire si usturoiul intr-un castron mare. Adaugam carnea tocata, sarea, piperul si le incorporam bine cu miinile.

Formam niste chiftele mai mari, mai plate pe care le prajim intr-o cratita larga (de preferat teflonata) cu ulei incins. 3 minute pe o parte, 3 minute pe cealalta parte.

Intr-un castronel amestecam ketchup-ul, zaharul si otetul.

Punem din aceasta compozitie cite o lingura peste fiecare chiftea.

In sosul de ketchup ramas adaugam amidonul si amestecam bine.

Adaugam in cratita apa, jumatate de cana, acoperim cu un capac, dam focul mic si lasam la fiert 15 minute.

Scoatem chiftelele pe o farfurie.

In cratita punem sosul de ketchup si inca 1 jumatate de cana de apa. Dam focul mai tare si lasam la fiert, amestecind pina se ingroasa compozitia. La sfirsit se pot adauga iar chiftelele sau se servesc separat, cu sosul deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Osso Bucco