Chiftele marinate

de Cris2711 in Porc, 4 Oct 2013 | 14364 vizualizari

 

Tot aveam in plan sa le prepar.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 500 gr carne de porc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 chifla inmuiata in apa si stoarsa
  • 1 ou
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 200 ml suc de rosii
  • 200 ml apa
  • 1 frunza de dafin
  • piper
  • ulei
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 varf de lingurita zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate:

Prepararea chiftelelor:


Intr-un castron se adauga carnea tocata,ceapa tocata ,chifla,oul,patrunjelul,sarea si piperul.Se amesteca bine.Se adauga putin pesmet pana se formeaza compozitia de chiftele dorita.


Din compozitie se formeaza cu mana chiftelele,de marime mijlocie.


Se dau prin faina si apoi se prajesc in ulei incins.


Cand sunt rumenite ,se scot, se pun pe un servetel de hartie ,de bucatarie,absoarbe uleiul care este in surplus.


Prepararea sosului marinat:


Intr-o cratita de marime mijlocie,se pune putin ulei,de preferat de masline.


Cand este incins se adauga ceapa tocata si se lasa la calit.


Cand s-a calit se adauga sare,piper mozaic,apoi se adauga apa .


Se adauga si sucul de rosii si usturoiul.


Se lasa la fiert,se adauga si un varf de lingurita de zahar.


Foaia de dafin deasemenea.


Se lasa la fiert.


Cand este fiarta ,se amesteca intr-un castronel 2 linguri de faina sau de amidon.


Peste faina se adauga cu grija compozitie din sos,sa nu faca cocoloase.


Apoi se adauga aceasta compozitie in sosul marinat.


Se mai lasa 10 minute la foc mic,apoi se adauga patrunjelul verde tocat.


Se adauga chiftelele in sos,se da la cuptor ,la 150°,circa 10 minute.


Se serveste calda!



 

TIPS-URI

1

Dafin in sos

2

Pesmet si chifla in chiftele

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Cris2711 1

07.10.2013, 12:31

Simo ,numai bine

MOKUSKA 1

24.04.2014, 11:30

delicioase

chrristian 1

26.08.2014, 18:49

Cand este fiarta ,se amesteca intr-un castronel 2 linguri de faina sau de amidon.

cum amestec faina intr-un castronel???scuze de intrebare dar nu stiu!sunt incepator!ms!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate