Chiftele pane

de MotanLaOale in Porc, 10 Ian 2014 | 21402 vizualizari

 

O noua abordare a clasicelor chiftele. Mi-a venit ideea si am executat-o. A rezultat ceva foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 2 felii de paine
  • 2 linguri pesmet (daca este nevoie)
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • sare
  • piper
  • PENTRU PANE
  • 1 ou
  • 2 lingurite de mustar iute
  • faina
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele pane:

Se pune painea la imuiat in apa dupa care se curata de coaja si se stoarce bine.

Se curata cartoful si ceapa, se taie bucati si se pune in robot impreuna cu mararul si se mixeaza.

Se adauga painea stoarsa, carnea, vegeta si piper si se mixeaza pana se amesteca.

Se scoate intr-un castron si se amesteca cu oul.

Daca este prea moale se poate pune 2 linguri de pesmet.

Se potriveste de sare si piper si se pune in frigider pentru 15-20 minute.

Se bate oul cu mustarul si un praf de sare si se pune faina pe o farfurie.

Se fac chiftelele, mai mari un pic, se trec prin faina, prin ou si iar prin faina.

Se pun la prajit in ulei incins.

Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Se scot pe hartie absorbanta.

Se pet servi cu garnitura si muraturi.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se pot trece si prin pesmet daca va place mai mult.

2

Se pot trece de doua ori prin ou si faina (pesmet) pentru o crusta mai groasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute pane