Chiftelute

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 30 Noi 2013 | 14288 vizualizari

 

Fiecare cultura culinara nationala are propria sa reteta de chiftele din carne sau pârjoalele cum li se mai spune pe la noi. Gustoase, simple, alaturi de diferite sosuri sau garnituri. Chiftelutele acestea le-am invatat de la bunica mea si azi va aduc si voua reteta. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne tocata (pui, porc, vita sau amestec)
  • 1 ou
  • 1 ceapa mare alba
  • 7-8 catei de usturoi
  • 3 felii franzela
  • 3 linguri pesmet
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute:

Stropim feliile de franzela cu apa, lasam sa absoarba putina apa si apoi stoarcem bine. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt. Amestecam carnea tocata cu painea stoarsa, ceapa, usturoiul, 1 ou si 3 linguri de pesmet. Adaugam sare si piper dupa gust. Framantam aluatul foarte bine. Luam cate putin din aluat si formam chiftele plate. Prajim chiftelele in ulei apoi le scoatem pe un servetel de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos de rosii