Chifteluţe cu legume în aluat

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2013 | 5120 vizualizari

 

Tare mult îmi plac „trăistuţele” astea,mai ales dacă e o masă de sărbătoare.Am încercat două variante,biluţele din aluat în care am pus carnea cruda şi trăistuţele în care am pus chifteluţele prăjite.Am preferat a doua variantă deoarece noua ne place carnea mai „făcută”.Pentru că am folosit un aluat mai delicat,nu am putut să le las prea mult în cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 gr Mascarpone sau crema Philadelphia
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingura otet
  • 4 linguri smântâna
  • ½ lingurita praf de copt
  • Sare,piper
  • Pentru chiftele:
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 2 catei de usturoi
  • O lingura pesmet
  • Sare,piper,boia
  • Verdeata
  • Pentru umplutura de legume:
  • Ciuperci
  • Amestec mexican de legume
  • Verdeata
  • Sare,piper
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe cu legume în aluat:

Am pregatit mai întâi aluatul.

Am amestecat crema mascarpone cu galbenusurile,smântâna,otetul.

Am pus apoi faina amestecata cu sare,piper si praful de copt.

Am framântat un aluat omogen,am acoperit cu folie si am lasat la frigider cam o ora.

Am pregatit compozitia de chiftele,amestecând toate ingredientele.

O parte din compozitie am folosit-o cruda,iar din cealalta am prajit chiftelute.

Ciupercile le-am calit cu putin ulei,am adaugat legumele si verdeata.

Am scos aluatul de la frigider,am facut mai întâi niste bilute,pe care le-am întins si am pus umplutura de chiftele.Le-am împachetat sub forma de bilute si le-am pus la cuptor pâna s-au rumenit,aproximativ 30 de minute.

Din restul aluatului,am întins o foaie foarte subtire si am taiat cercuri cu ajutorul unui bol cu diametrul de 18 cm.

Am pus legume si cate o chifteluta,am adunat ca o bocceluta si am legat cu brida de silicon.

Le-am pus la cuptor cam 35 de minute.

De preferat se servesc reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe cu legume în aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

diaconta 1

28.01.2013, 18:52

Gaby,pai incep sa-ti cam scape niste chestii )))

La Ancuta 1

30.01.2013, 09:49

dupa o luna vad si eu bunatatea asta

diaconta 1

30.01.2013, 10:15

Ancuto ))))mai bine ca ti se facea pofta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele coapte