Chifteluţe cu legume în aluat

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2013 | 2764 vizualizari

 

Tare mult îmi plac „trăistuţele” astea,mai ales dacă e o masă de sărbătoare.Am încercat două variante,biluţele din aluat în care am pus carnea cruda şi trăistuţele în care am pus chifteluţele prăjite.Am preferat a doua variantă deoarece noua ne place carnea mai „făcută”.Pentru că am folosit un aluat mai delicat,nu am putut să le las prea mult în cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 gr Mascarpone sau crema Philadelphia
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingura otet
  • 4 linguri smântâna
  • ½ lingurita praf de copt
  • Sare,piper
  • Pentru chiftele:
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 2 catei de usturoi
  • O lingura pesmet
  • Sare,piper,boia
  • Verdeata
  • Pentru umplutura de legume:
  • Ciuperci
  • Amestec mexican de legume
  • Verdeata
  • Sare,piper
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe cu legume în aluat:

Am pregatit mai întâi aluatul.


Am amestecat crema mascarpone cu galbenusurile,smântâna,otetul.


Am pus apoi faina amestecata cu sare,piper si praful de copt.


Am framântat un aluat omogen,am acoperit cu folie si am lasat la frigider cam o ora.


Am pregatit compozitia de chiftele,amestecând toate ingredientele.


O parte din compozitie am folosit-o cruda,iar din cealalta am prajit chiftelute.


Ciupercile le-am calit cu putin ulei,am adaugat legumele si verdeata.


Am scos aluatul de la frigider,am facut mai întâi niste bilute,pe care le-am întins si am pus umplutura de chiftele.Le-am împachetat sub forma de bilute si le-am pus la cuptor pâna s-au rumenit,aproximativ 30 de minute.


Din restul aluatului,am întins o foaie foarte subtire si am taiat cercuri cu ajutorul unui bol cu diametrul de 18 cm.


Am pus legume si cate o chifteluta,am adunat ca o bocceluta si am legat cu brida de silicon.


Le-am pus la cuptor cam 35 de minute.


De preferat se servesc reci.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe cu legume în aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

diaconta 1

28.01.2013, 18:52

Gaby,pai incep sa-ti cam scape niste chestii )))

La Ancuta 1

30.01.2013, 09:49

dupa o luna vad si eu bunatatea asta

diaconta 1

30.01.2013, 10:15

Ancuto ))))mai bine ca ti se facea pofta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu legume (reteta video)