Chiftelute cu miez de orez si sos alb

de Merisor in Mancaruri cu carne, 27 Apr 2013 | 6866 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac chiftelute cu pilaf, dar pe parcurs le-am transformat si au iesit tare bune asa.
De la un timp gatesc chiftelutele la cuptor fara a le mai praji si unt mult mai bune si mai sanatoase.

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute:

  • 750 gr carne tocata amestec(porc, vita, pui)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 cartofi
  • piper macinat
  • cimbru
  • oregano
  • 1 capatana usturoi
  • marar uscat
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceasca apa
  • sare

Pentru sosul alb:

  • 100 gr unt
  • 3 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 3 catei usturoi
  • piper macinat
  • nucsoara
  • sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu miez de orez si sos alb:

Am fiert intai orezul cu apa, sare si putin piper macinat, apoi am lasat la racit.

Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa trecuta prin masina de tocat impreuna cu usturoiul curatat.

Am trecut prin masina de tocat si morcovul impreuna cu cartofii curatati si spalati apoi i-am scurs bine de zeama si i-am amestecat cu carnea tocata.

Am asezonat cu condimente: piper, oregano, cimbru si mararul uscat, am adaugat sare.

Am format chiftelutele la mijlocul carora am adaugat cate o lingurita de orez racit si le-am asezat in forme de briose.

le-am dat la cuptor la 180 grade pentru 50 minute, intorcandu-le la mijlocul timpului de pe o parte pe alta pentru a se colora frumos si uniform.

Pentru sosul alb am pus untul la topit intr-o tigaie antiaderenta, apoi am adaugat faina amestecand continuu pana la omogenizare, apoi am inceput sa picur putin cate putin din laptele pe care l-am fiert imreuna cu zaharul si putina sare.

Am zdrobit usturoiul si l-am adaugat peste sos impreuna cu un varf de lingurita nucsoara si un varf de lingurita piper macinat.

Am servit sosul peste chiftelutele calde alaturi de o salata de legume.

 

TIPS-URI

1

Cartofii din chiftelute se pot inlocui cu miez de paine integrala inmuiata in lapte si scursa bine.

2

Daca chiftelutele lasa lichid in formele de briose, acesta trebuie scurs din cand in cand.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu miez de orez si sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Perisoare cu sos de rosii