Chiftelute cu miez de orez si sos alb

de Merisor in Mancaruri cu carne, 27 Apr 2013 | 6228 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac chiftelute cu pilaf, dar pe parcurs le-am transformat si au iesit tare bune asa.
De la un timp gatesc chiftelutele la cuptor fara a le mai praji si unt mult mai bune si mai sanatoase.

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute:

  • 750 gr carne tocata amestec(porc, vita, pui)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 cartofi
  • piper macinat
  • cimbru
  • oregano
  • 1 capatana usturoi
  • marar uscat
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceasca apa
  • sare

Pentru sosul alb:

  • 100 gr unt
  • 3 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 3 catei usturoi
  • piper macinat
  • nucsoara
  • sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu miez de orez si sos alb:

Am fiert intai orezul cu apa, sare si putin piper macinat, apoi am lasat la racit.

Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa trecuta prin masina de tocat impreuna cu usturoiul curatat.

Am trecut prin masina de tocat si morcovul impreuna cu cartofii curatati si spalati apoi i-am scurs bine de zeama si i-am amestecat cu carnea tocata.

Am asezonat cu condimente: piper, oregano, cimbru si mararul uscat, am adaugat sare.

Am format chiftelutele la mijlocul carora am adaugat cate o lingurita de orez racit si le-am asezat in forme de briose.

le-am dat la cuptor la 180 grade pentru 50 minute, intorcandu-le la mijlocul timpului de pe o parte pe alta pentru a se colora frumos si uniform.

Pentru sosul alb am pus untul la topit intr-o tigaie antiaderenta, apoi am adaugat faina amestecand continuu pana la omogenizare, apoi am inceput sa picur putin cate putin din laptele pe care l-am fiert imreuna cu zaharul si putina sare.

Am zdrobit usturoiul si l-am adaugat peste sos impreuna cu un varf de lingurita nucsoara si un varf de lingurita piper macinat.

Am servit sosul peste chiftelutele calde alaturi de o salata de legume.

 

TIPS-URI

1

Cartofii din chiftelute se pot inlocui cu miez de paine integrala inmuiata in lapte si scursa bine.

2

Daca chiftelutele lasa lichid in formele de briose, acesta trebuie scurs din cand in cand.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu miez de orez si sos alb" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

de oanapl 7

pe 04.12 la 20:43

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

de oanapl 7

pe 03.12 la 19:34

Reteta de crinkles cu portocala

de laura_n 7

pe 03.12 la 15:22

Reteta de supa crema de linte

pe 01.12 la 20:23

TOP
utilizatori

oanapl

3295 puncte

mirela0911

1401 puncte

RODIMUR

1346 puncte

laura_n

1182 puncte

 Adi

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci