Linte cu cârnaţi

de articook in Mancaruri cu carne, 16 Iun 2010 | 4880 vizualizari

 

Lintea se prepara usor, si are gustul asemanator cu cel de fasole batuta,
e mult mai buna si are foarte multe proprietati.

 

INGREDIENTE

  • linte verde uscata 350 g
  • 2,3 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • carnati
  • patrunjel verde
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu cârnaţi:

Se spala lintea, din mai multe ape. Se pune in vasul in care va fierbe si se toarna apa cat sa o acopere, se adauga si rosiile { puteti folosii rosii proaspete sau rosii intregi din conserva } puneti si usturoiul asa cum e, nu il curatati de coaja. Dupa ce a inceput sa fiarba, reduceti focul si lasati la fiert de la 30 de minute pana la 1 ora, amestecati din cand in cand. Trebuie fierte la foc lent.


Carnatii sunt cei mai buni daca sunt proaspeti nu semipreparati, se gasesc in supermarketurile care isi produc propriile preparate din carne, sunt din carne de porc si puteti sti daca sunt proaspeti dupa culoarea lor, cei care au culoarea rosu deschis sunt proaspeti. Se pregatesc carnatii pentru a fi pusi in cuptor, puneti cuptorul pe 160°C si selectati programul de ventilare.


Intr-o tava turnati ulei de masline si asezati carnatii peste, ungeti-i bine cu uleiu din tava, pe urma puneti-i in cuptor de la 15 minute in sus, se lasa pana cand sunt aproape arsi pe deasupra. Cand e gata lintea, scoateti usturoiul pe care il veti decoji si pisa, pentru a fi pus inapoi peste linte, ii va da un gust mai bun. Lintea se condimenteaza ca si o salata folosind dublu cantitatea de ulei de masline. Turnati cam 6 linguri de ulei de masline, pt inceput, si 4 linguri de otet balsamic, puntei sare si piper.


Dupa ce sunt gata asezati lintea in vasul din care veti servi, presarati patrunjel proaspat, si puntei carnatii pe deasupra.


Pofta buna! Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu cârnaţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

liana_geicu 1

16.06.2010, 21:22

Pozele pe care le faci sunt senzationale. (ce aparat folosesti: este unul profesional?) Daca nu te uiti atent, ai zice ca farfuria cu mancare este chiar in fata ta! Super...felicitari!

nadina73 1

17.06.2010, 18:20

si eu vreau o portie

mirela72 1

30.11.2010, 14:02

am gatit si eu reteta ....e delicioasa


[bs:

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Friptura taraneasca cu coaste de porc si carnati