Chiftelute cu orez

de anisoara in Vita, 11 Iul 2010 | 7900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de vitel
  • 2 oua
  • 150 gr de orez
  • 3-5 catei de usturoi
  • o ceapa mijlocie
  • sare
  • piper negru macinat
  • ulei de masline pt prajire

pentru sos:

  • 3 ardei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 frunze de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu orez:

Orezul se spala cu apa rece si se fierbe cca 5-7 minute din momentul fierberii. Prima ceapa ce taie foarte marunt si se prajeste putin in tigaie. Usturoiul se curata si se toaca.

Intr-un vas mai mare se toarna carnea tocata de vita, ouale , ceapa prajita cu tot uleiul in care s-a prajit, orezul fiert si clatit cu apa rece , usturoiul pisat, o lingurita cu sare, un praf de piper negru macinat, si totul se amesteca foarte bine, timp de 3-4 minute, pentru ca produsele sa se lege intre ele.



Se formeaza chiftelute si se aranjeaza pe o farfurie plata mare, care este unsa cu ulei. Tigaia se incinge bine cu ulei si cand este incinsa bine, se rastoarna una dupa alta chiftelutele , pentru a se praji. Ele se prajesc foarte repede , numai ca sa prinda o pojgita si sa-si pastreze forma lor, pentru atunci, cand se vor fierbe cu sosul de legume, timp de 2 minute. Cum vedeti ca s-au rumenit se scot intr-un ceaun. Dupa ce se prajesc toate chiftelutele, se spala tigaia de ulei si se toarna alt ulei, pentru prajirea legumelor.Legumele se spala si se taie marunt sau se dau prin razatoarea cu gauri mari . Mai intai se prajeste ceapa putin rumenita, pe urma se adauga ardeiul , taiat marunt si morcovul. Se prajesc impreuna cu ceapa timp de 5 minute si se rastoarna tot continutul in ceaunul cu chiftelute. Se adauga 2-3 pahare de apa fierbinte , putin sarata , atat cat sa nu acopere chiftelutele de 2 cm deasupra lor. Se mai adauga frunzele de dafin . Se acopera cu capacul si se pune ceaunul la un foc mijlociu pana incepe sa fiarba sosul, dupa aceia ,se scade temperatura mai mica si se innabusa chiftelutele timp de 30 minute sub capac.




In general, staruiti-va orice mancare, sa o preparati la foc mic, asta va asigura un gust foarte bun al mancarii preparate. La aceste chiftelute cu orez nu este nevoie de o oarecare garnitura, ele sunt foarte gustoase in modul , care au fost preparate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ada 1

15.07.2010, 22:11

ada 1

20.07.2010, 22:16

e interesant si cred si gustos

gaby_duceag 1

24.07.2010, 09:04

buna dimineata! pe unde esti Any? .w/e frumos.http://www.youtube.com/watch?v=r5RZuoTqVP4

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu carne