Chiftelute cu sos de rosii

de simona72 in Vita, 10 Iun 2013 | 5603 vizualizari

 

Nu le-am mai facut de muuuult timp chiar daca sunt printre preferatele lui Bogdan. Le-am vazut la Timea si uite asa mi-a facut pofta sa le fac....

 

INGREDIENTE

pt chiftele:

  • 700-800 gr pulpa de vitel
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 2-3 felii de paine veche de 2-3 zile
  • patrunjel verde
  • 1 cescuta lapte
  • 1/2 lingurita amestec de condimente garam masala
  • un virf lingurita boia afumata
  • 2-3 linguri pesmet

pt sos:

  • 1 cutie suc de rosii
  • 1 cutie rosii in suc de rosii
  • 2 linguri pasta de gogosari(productie proprie)
  • un virf de lingurita pasta de ardei iute
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos de rosii:

Carnea se spala si se curata de pielite, se taie cubulete si se da prin robot sau prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul. Se adauga condimentele peste carne, ouale(prima oara am pus doar un ou si a mai fost nevoie de unul), patrunjelul tocat marunt, feliile de paine inmuiate in lapte si scurse, rupem bucatele mici paine si o punem peste celelalte ingrediente.


Amestecam cu mina toate ingredientele sa se incorporeze bine.


Cu mainile umede facem bilute pe care le dam prin pesmet si le punem in tava tapetata cu hirtie de copt. Dam chiftelele la cuptorul incins la 170-180 grade pt 25-30 minute. Facem sosul amestecind toate ingredientele pt sos, rosiile eu le-am taiat cuburi pt ca am vrut sa se simta putin, sa nu fie de tot zdrobite, am potrivit dupa gust de sare, piper si ardei iute. Am pus sosul pe foc si l-am lasat sa fiarba 5 minute. Am pus chiftelele in sos si le-am dat la cuptor pt 10 minute.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

se pot servii cu piure da cartofi, simple s-au cu muraturi

2

se pot fierbe niste paste si obtineti paste cu sos de rosii si chiftelutze

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

_Alina_ 1

11.06.2013, 08:28

Ce bunatate!

Lavinia 1

11.06.2013, 09:31

ce delicioase sunt

simona72 1

11.06.2013, 11:41

Multumesc tuturor!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos alb