Muschi de vita Wellington

de silvi0ara in Vita, 29 Ian 2012 | 6334 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 1 1/5kg.muschi file de vita,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri ulei,
  • 3 lingurite mustar
  • 1 pachet aluat de placinta congelat,
  • 8 felii sunca italiana
  • 1 ou

Umplutura:

  • 450g.ciuperci asortate taiate in cubulete mici,
  • 3 linguri arpagic taiat marunt,
  • 2 linguri unt,
  • 6 linguri vin de Porto

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de vita Wellington:

Se incinge uleiul intr-o tigaie,se pune muschiul condimentat cu sare si piper si se rumeneste pe ambele parti, intorcandu-l des, timp de 2 -4 minute.Se ia de pe foc si se pune la rece.



Se pune in tigaia in care s-a prajit muschiul, untul si arpagicul ,se lasa sa se caleasca 1 minut,apoi se adauga ciupercile taiate cubulete, cimbrul ,sarea si piperul alb.Se soteaza la foc potrivit cca.10 minute.Se adauga vinul dePorto si se mai lasa pe foc mic pana se ingroasa compizitia si s-a evaporate tot lichidul.Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca complet.



Se incinge cuptorul la 200*C.Se ia sunca italiana,se unge cu amestecul de ciuperci,iar la mijloc se pune muschiul,pe care in prealabil l-am uns cu mustar.(preferabil englezesc,dar e bun si cel classic)Se ruleaza bine in folie de plastic si se mai da la rece pentru 10 minute.Se ia apoi foia de aluat,se unge bine cu ou batut,se scoate carnea din plastic se aseaza pe aluat,se aduna marginile aluatului strans in jurul muschiului , infasurandu-l.Se taie excesul de aluat pe masura ce se inveleste muschiul, si se unge din nou totul cu ou..Se cresteza suprafata aluatului pentru a permite aburului sa iasa.



Se unge o tava cu o lingura de unt,se aseaza muschiul invelit in aluat in mijlocul tavii.Il lasam in cuptor la foc potrivit timp de 20-30 de minute.Daca il vreti mai in sange,reduceti timpul de coacere la 15-20 de minute.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita Wellington" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

VERONICA2607 1

14.03.2012, 20:28

BuburuzaBubu 1

08.04.2012, 23:03

nilgun 1

02.08.2013, 23:52

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

RETETA RECOMANDATA
Muschiuleti de vita cu sos bordelaise