Chiftelute cu sos si piure de cartofi

de VERONICA2607 in Porc, 19 Feb 2012 | 3318 vizualizari

 

INGREDIENTE

PENTRU CHIFTELUTE:

  • 300 gr carne de porc tocata
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura marar
  • 1 bucata paine
  • ulei pentru prajit
  • 1 cartof mediu
  • 4 linguri faina
  • sare
  • piper

PENTRU PIURE:  

  • 500 gr cartofi
  • 150 ml lapte
  • 100 gr unt/margarina
  • sare

  PENTRU SOS:  

  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura bulin
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • apa

 

Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos si piure de cartofi:

Chiftelutele

      Carnea se amesteca cu ceapa si usturoiul curatate, spalate si taiate, cu patrunjelul si mararul spalate si tocate,cu painea inmuiata in apa si stoarsa, cu cartoful curatat, spalat, dat pe razatoarea mica si stors de zeama si cu sare, piper dupa gust. Din aceasta compozitie se fac bilute cu mana, cam de marimea unei nuci se dau prin putina faina si se prajesc in uleiul incins in prealabil.Cand sunt prajite le scoatem pe servetele care sa absoarba uleiul.

Piureul:

     Cartofii se curata, se spala si taie cuburi si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.Cand sunt fierti se scurg de apa, se adauga untul, laptele si sare dupa gust si se zdrobesc cu ustensila speciala de pisat cartofii.

Sosul:

       Pentru sos se taie ceapa marunt si se pune la calit intr-o lingura de ulei, cand este sticloasa se adauga bulionul subtiat intr-o cana cu apa, sare, zahar si piper dupa gust, se va lasa la fiert pana se va ingrosa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

19.02.2012, 22:46

gaby_gabytza 1

20.02.2012, 08:47

VERONICA2607 1

20.02.2012, 18:44

multumesc...mereu sunteti pe faza pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos