Chiftelute cu sos si piure de cartofi

de VERONICA2607 in Porc, 19 Feb 2012 | 4078 vizualizari

 

INGREDIENTE

PENTRU CHIFTELUTE:

  • 300 gr carne de porc tocata
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura marar
  • 1 bucata paine
  • ulei pentru prajit
  • 1 cartof mediu
  • 4 linguri faina
  • sare
  • piper

PENTRU PIURE:  

  • 500 gr cartofi
  • 150 ml lapte
  • 100 gr unt/margarina
  • sare

  PENTRU SOS:  

  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura bulin
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • apa

 

Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos si piure de cartofi:

Chiftelutele


Carnea se amesteca cu ceapa si usturoiul curatate, spalate si taiate, cu patrunjelul si mararul spalate si tocate,cu painea inmuiata in apa si stoarsa, cu cartoful curatat, spalat, dat pe razatoarea mica si stors de zeama si cu sare, piper dupa gust. Din aceasta compozitie se fac bilute cu mana, cam de marimea unei nuci se dau prin putina faina si se prajesc in uleiul incins in prealabil.Cand sunt prajite le scoatem pe servetele care sa absoarba uleiul.


Piureul:


Cartofii se curata, se spala si taie cuburi si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.Cand sunt fierti se scurg de apa, se adauga untul, laptele si sare dupa gust si se zdrobesc cu ustensila speciala de pisat cartofii.


Sosul:


Pentru sos se taie ceapa marunt si se pune la calit intr-o lingura de ulei, cand este sticloasa se adauga bulionul subtiat intr-o cana cu apa, sare, zahar si piper dupa gust, se va lasa la fiert pana se va ingrosa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

19.02.2012, 22:46

gaby_gabytza 1

20.02.2012, 08:47

VERONICA2607 1

20.02.2012, 18:44

multumesc...mereu sunteti pe faza pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos de smantana