Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 17 Mai 2021 | 586 vizualizari

 

 Eu cand vad o chifteluta nu-i rezist !!! Asa ca periodic prepar chiftelute de preferinta marinate in sos tomat . Primavara a vine cu verdeata. asa ca am folosit la chiftelutele mele ceapa si usturoi verde .
 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne porc tocata
  • 1 lingura cu varf zaatar- daca nu aveti inlocuiti cu cimbru uscat si putin susan , https://www.reteteleluiradu.ro/pe-scurt-despre-zaatar/
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 linguri codite patrunjel tocate
  • 2 linguri pesmet granulat
  • 1 ou
  • sare
  • piper negru macinat
  • Ulei pentru prajit
  • Pt sos:
  • Ulei de de la chiftele,
  • 1 ceapa rosie
  • 2 foi dafin verzi
  • 700 ml suc rosii-productie proprie
  • boia dulce de ardei
  • sare
  • 1 lingura rasa de zahar -facultativ
  • busuioc maruntit - cui ii place
  • Cartofi noi fierti cu patrunjel verde -pentru servit .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat:


  1. Usturoiul si ceapa verde se taie marunt.

  2. Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor date : ceapa, usturoi , sare, zaatar, patrunjel, ou si pesmet.

  3. Nu aruncati coditele fragede de patrunjel verde, acestea se toaca si se folosesc la diverse preparate .

  4. Omogenizati amestecul pentru chiftelute .

  5. Se poate prepara acest amestec din timp si se pastreaza la frigider , la rece .

  6. Se formeaza chiftelute de marimea preferata .

  7. De aceasta data eu am facut chiftelute rotunjite mai maruntele .

  8. Preparati sosul prajind o ceapa taiata in doua in putin ulei .

  9. Uleiul poate fi luat si din cel ce se prajesc chiftelele .

  10. Puneti in ulei si foile de dafin usor rupte . Dafinul rupt ,dar nu de tot va elibera mai bine aromele .,

  11. Puneti putina boia de ardei pentru culoare si imediat turnati deasupra bulionul de rosii .

  12. Cine doreste poate sa puna putin zahar care va lua din aciditatea rosiilor .

  13. Condimentati sosul cu sare , piper si putin busuioc tocat .

  14. Prajiti usor chiftelutele in ulei incins.

  15. Nu este nevoie sa prajiti chiftelutele decat foarte putin pentru ca le transferati direct in sosul tomat de alaturi .

  16. Mai dati un clocot bun chiftelutelor imbaiate in sos tomat .

  17. Daca doriti sos mai mul puteti sa diluati cu putina apa .

  18. Supravegheati fierberea pentru ca chiftelele vor absorbi mult sos .

  19. Cine doreste sosul mai gros il poate inmulti cu putina faina alba

  20. Serviti chiftelutele marinate alaturi de paste sau pireu de cartofi .

  21. Noi am avut garnitura feliute de cartofi noi fierti cu patrunjel verde .

  22. Eu prefer alaturi si castraveti murati .

  23. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Nu aruncati coditele fragede de patrunjel verde, acestea se toaca si se folosesc la diverse preparate.

2

Cine doreste poate sa puna putin zahar care va lua din aciditatea rosiilor .

3

https://www.reteteleluiradu.ro/pe-scurt-despre-zaatar/

4

Eu mi-am adus zaatar din Israel dar acum se gaseste si la noi in supermarketurile mari sau la magazinele cu specific oriental .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Panacris 1

18.05.2021, 18:18

Rocsi 1

18.05.2021, 21:23

Chiftelele cu sos de rosii imi plac foarte mult! Daca am si o lingura de piure langa, sunt cea mai fericita!

RuxyRux 1

10.06.2021, 21:40

Am venit la o ciorba si-am gasit chiftelute deliiiiiiicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din piept de pui