Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 17 Mai 2021 | 2462 vizualizari

 

 Eu cand vad o chifteluta nu-i rezist !!! Asa ca periodic prepar chiftelute de preferinta marinate in sos tomat . Primavara a vine cu verdeata. asa ca am folosit la chiftelutele mele ceapa si usturoi verde .
 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne porc tocata
  • 1 lingura cu varf zaatar- daca nu aveti inlocuiti cu cimbru uscat si putin susan , https://www.reteteleluiradu.ro/pe-scurt-despre-zaatar/
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 linguri codite patrunjel tocate
  • 2 linguri pesmet granulat
  • 1 ou
  • sare
  • piper negru macinat
  • Ulei pentru prajit
  • Pt sos:
  • Ulei de de la chiftele,
  • 1 ceapa rosie
  • 2 foi dafin verzi
  • 700 ml suc rosii-productie proprie
  • boia dulce de ardei
  • sare
  • 1 lingura rasa de zahar -facultativ
  • busuioc maruntit - cui ii place
  • Cartofi noi fierti cu patrunjel verde -pentru servit .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat:

  1. Usturoiul si ceapa verde se taie marunt.
  2. Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor date : ceapa, usturoi , sare, zaatar, patrunjel, ou si pesmet.
  3. Nu aruncati coditele fragede de patrunjel verde, acestea se toaca si se folosesc la diverse preparate .
  4. Omogenizati amestecul pentru chiftelute .
  5. Se poate prepara acest amestec din timp si se pastreaza la frigider , la rece .
  6. Se formeaza chiftelute de marimea preferata .
  7. De aceasta data eu am facut chiftelute  rotunjite mai maruntele .
  8. Preparati sosul prajind o ceapa taiata in doua in putin ulei .
  9. Uleiul poate fi luat si din cel ce se prajesc chiftelele .
  10. Puneti in ulei si foile de dafin usor rupte . Dafinul rupt ,dar nu de tot va elibera mai bine aromele .,
  11. Puneti putina boia de ardei pentru culoare si imediat turnati deasupra bulionul de rosii .
  12. Cine doreste poate sa puna putin zahar care va lua din aciditatea rosiilor .
  13. Condimentati sosul cu sare , piper si putin busuioc tocat .
  14. Prajiti usor chiftelutele in ulei incins.
  15. Nu este nevoie sa prajiti chiftelutele decat foarte putin pentru ca le transferati direct in sosul tomat de alaturi .
  16.  Mai dati un clocot bun chiftelutelor imbaiate in sos tomat .
  17. Daca doriti sos mai mul puteti sa diluati cu putina apa .
  18. Supravegheati fierberea pentru ca chiftelele vor absorbi mult sos .
  19. Cine doreste sosul mai gros il poate inmulti cu putina faina alba
  20.  Serviti chiftelutele marinate alaturi de paste sau pireu de cartofi .
  21. Noi am avut garnitura feliute de cartofi noi fierti cu patrunjel verde .
  22.  Eu prefer alaturi si castraveti murati .
  23.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Nu aruncati coditele fragede de patrunjel verde, acestea se toaca si se folosesc la diverse preparate.

2

Cine doreste poate sa puna putin zahar care va lua din aciditatea rosiilor .

3

https://www.reteteleluiradu.ro/pe-scurt-despre-zaatar/

4

Eu mi-am adus zaatar din Israel dar acum se gaseste si la noi in supermarketurile mari sau la magazinele cu specific oriental .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Panacris 1

18.05.2021, 18:18

Rocsi 1

18.05.2021, 21:23

Chiftelele cu sos de rosii imi plac foarte mult! Daca am si o lingura de piure langa, sunt cea mai fericita!

RuxyRux 1

10.06.2021, 21:40

Am venit la o ciorba si-am gasit chiftelute deliiiiiiicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din piept de pui