Chifteluțe de cartofi cu leurdă

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 27 Mar 2015 | 4460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 legături leurdă
  • 1 legătură ceapă verde
  • 3 linguri făină
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Pentru sos de roșii cu leurdă:
  • 1 ceapă
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 500 ml suc de roșii
  • 1 legătură leurdă
  • sare
  • piper
  • Garnitură: broccoli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe de cartofi cu leurdă:

Cartofii se spală bine și se pun la fiert în coajă. Se lasă 15-20 minute. Sunt gata când intră furculița cu ușurință în ei. Se curăță de coajă și se pasează. Leurda se spală bine, se toacă mărunt și se amestecă cu cartofii pasați. Adăugăm și o legătură de ceapă verde tocată mărunt și 1 lingură ulei. Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Amestecăm bine. Cu mâna umedă formăm chifteluțe pe care le tăvălim prin făină și le aranjăm într-o tavă unsă cu ulei. Stropim chifteluțele cu ulei și le dăm la cuptor - încins în prealabil la 220 grade C pentru 30-40 minute. La jumătatea timpului se întorc.


Se pot servi ca atare ca aperitiv. Sau ca fel principal cu un sos de roșii cu leurdă și garnitură de broccoli.


Pentru sos de roșii cu leurdă: Călim 1 ceapă tocată mărunt. Adăugăm 1 jumătate ardei gras roșu tăiat cubulețe cât mai mici și 250 ml apă. Aducem la fierbere și lăsăm la foc mic pentru 5 minute. Adăugăm 500 ml suc de roșii și mai lăsăm alte 5 minute.


Adăugăm 1 legătură leurdă tocată și condimentăm cu sare și piper. Broccoli se desface buchețele și se pune la fiert când apa clocotește pentru max. 3 minute. Se scoate în apă rece pentru a-și păstra culoarea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe de cartofi cu leurdă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

27.03.2015, 19:56

Teo 1

27.03.2015, 21:01

Gustoase chiftelute!

Andra_Constantinescu 1

06.04.2015, 22:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura ora 12 cu visine

pe 23.06 la 18:14

Desert prajitura cu ghimbir

pe 23.06 la 17:55

Ciorba de burta

de Adi 4

pe 23.06 la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta ( mai pe arabeşte)