Chiftelute de creier si cascaval

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 28 Sep 2014 | 5958 vizualizari

 

Micutei mele nu-i place creierul pane.

Ca sa nu prepar doua feluri de mancare pentru pranz, m-am gandit sa “ascund” creierul intr-un preparat. Credeti c-a stiut ce-a mancat? Nici vorba! :))) Ba a mai si laudat gustul bun al chiftelutelor de creier

 

INGREDIENTE

  • 300 gr creier de porc
  • 150 gr cascaval ras
  • o ceapa
  • doi catei usturoi
  • o chifla/2 felii de paine
  • 100 ml lapte
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • pesmet
  • faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de creier si cascaval:

  1. Pune intr-un vas , la fiert, apa cu sare.
  2. Cand da in clocot adauga creierul spalat si curatat.
  3. Lasa sa dea doua – trei clocote apoi pune-l la scurs intr-o strecuratoare.
  4. Curata ceapa si usturoiul, toaca-le marunt si caleste-le doua minute in ulei incins.
  5. Chifla o inmoi  bine il lapte apoi o storci in mana.
  6. Amesteca intr-un bol chifla impreuna cu cascavalul, creierul, ceapa scursa de ulei, patrunjel verde tocat, sare, piper, doua oua. Omogenizeaza bine si da vasul la rece pentru 20 de minute.
  7. Daca e prea moale compozitia mai adauga o lingura, doua de pesmet.
  8. Cu mainile umede formeaza chiftelute din compozitie, pe care le dai bine prin faina si le rotunjesti.
  9. Le plonjezi in uleiul incins si le rumenesti frumos pe toate partile.
  10. Noi le-am servit cu cartofi copti si iaurt de casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de creier si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 350 lei
1299.99 lei
949.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (23)

Ducesa 1

08.10.2014, 18:13

Pff, ce idee! N-am făcut niciodată, cred că-s grozave.

mihaelar63 1

30.10.2014, 11:44

Felicitari Gaby . Te-ai descurcat
Cand era Andrei mic , aveam in congelator doar niste creier de porc . La fel nici lui nu-i placea . Am cumparat 200 gr salam , l-am tocat marunt si la fel am preparat chiftelute Nevoia m-a invatat

Panacris 1

19.09.2015, 20:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se fierbe porumbul cu unt si sare