Chiftelute de creier si cascaval

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 28 Sep 2014 | 1994 vizualizari

 

Micutei mele nu-i place creierul pane.

Ca sa nu prepar doua feluri de mancare pentru pranz, m-am gandit sa “ascund” creierul intr-un preparat. Credeti c-a stiut ce-a mancat? Nici vorba! :))) Ba a mai si laudat gustul bun al chiftelutelor de creier

 

INGREDIENTE

  • 300 gr creier de porc
  • 150 gr cascaval ras
  • o ceapa
  • doi catei usturoi
  • o chifla/2 felii de paine
  • 100 ml lapte
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • pesmet
  • faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de creier si cascaval:


  1. Pune intr-un vas , la fiert, apa cu sare.

  2. Cand da in clocot adauga creierul spalat si curatat.

  3. Lasa sa dea doua – trei clocote apoi pune-l la scurs intr-o strecuratoare.

  4. Curata ceapa si usturoiul, toaca-le marunt si caleste-le doua minute in ulei incins.

  5. Chifla o inmoi bine il lapte apoi o storci in mana.

  6. Amesteca intr-un bol chifla impreuna cu cascavalul, creierul, ceapa scursa de ulei, patrunjel verde tocat, sare, piper, doua oua. Omogenizeaza bine si da vasul la rece pentru 20 de minute.

  7. Daca e prea moale compozitia mai adauga o lingura, doua de pesmet.

  8. Cu mainile umede formeaza chiftelute din compozitie, pe care le dai bine prin faina si le rotunjesti.

  9. Le plonjezi in uleiul incins si le rumenesti frumos pe toate partile.

  10. Noi le-am servit cu cartofi copti si iaurt de casa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de creier si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Ducesa 1

08.10.2014, 18:13

Pff, ce idee! N-am făcut niciodată, cred că-s grozave.

mihaelar63 1

30.10.2014, 11:44

Felicitari Gaby . Te-ai descurcat
Cand era Andrei mic , aveam in congelator doar niste creier de porc . La fel nici lui nu-i placea . Am cumparat 200 gr salam , l-am tocat marunt si la fel am preparat chiftelute Nevoia m-a invatat

Panacris 1

19.09.2015, 20:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Rulouri umplute cu zarzavaturi