Chiftelute de peste Monstruleti

de epurasha2bb in Mancare copii, 30 Apr 2010 | 6271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • file de cod
  • 1 ceapa
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 lingura de faina
  • 1 ou
  • 1 morcovas
  • 2 felii de paine
  • putin unt
  • 1 praf de sare
  • 1 cartof
  • firicele de marar verde si patrunjel verde
  • putina pasta de ton la tub Rio mare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de peste Monstruleti:

Se fierbe fileul de cod/salau in apa cu putina sare.Se fierbe separat si cartoful cubulete tot in apa cu sare.Apoi pestele se paseza bine cu un blender de mana iar cartoful se zdrobeste cu furculita.Se toaca ceapa marunt si se caleste putin impreuna cu morcovasul data pe razatoarea mica in 2 linguri de ulei .Apoi se amesteca ceapa s morcovul calit cu pestele fiert si pasat si cu cartoful fiert si zdrobit, se da un praf de sare.Se adauga oul batut si lingura de faina.Se amesteca bine si apoi se fac chiftele ce se prajesc in tigaie (eu folosesc sistemul Doubletta care necesita foarte putin ulei, sau se poate doar unge cu putin unt tigaia).Se rumenesc bine pe ambele parti si apoi se scurg pe un prosop de bucatarie absorbant si se aranjeaza sub forma de monstruleti.Cum am facut monstruletii:

am rumenit in tigaia Doubletta 2 felii normale de paine din care am decupat din fiecare cate 2 discuri mici cu gura biberonului.Apoi le-am rumenit putin si le-am asezat pe un platou alb.Am asezat cate 2 discuri mici de paine prajita pe care am pus cate un mot de pasta de ton si in mijloc o picatura de ketchup sau pueti pune ardei colorat.Apoi din restul de painica am taiat cu cutitul pur si simplu bastonase care servesc drept manute si picioruse.cateva firricele de verdeata drept sprancene si gata monstruletii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de peste Monstruleti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

nadina73 1

02.05.2010, 19:52

roberta stiu ca ma asteptai asa ca am ajuns si am pus is furcile 5 la numar

epurasha2bb 1

03.05.2010, 09:44

multumesc mult de tot fetelor!
nadina eu mereu iti opresc un loc!

nadina73 1

03.05.2010, 09:49

multumesc roberta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in sos de rosii (pt Andutu)