Chiftelute din ghebe

de andreea_angelo in Mancaruri de post, 23 Noi 2012 | 14891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ghebe
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • un morcov
  • usturoi
  • o felie de paine
  • faina alba
  • marar
  • pantrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din ghebe:

Ghebele se pun la fiert 40 de minute. Dupa ce s-au fiert, le lasam la scurs sa se raceasca, dupa care le tocam prin masina de carne. Tot prin masina de carne dam si legumele, ceapa-cartofii-morcovul. Punem totul intr-un vas, adaugam usturoiul pisat si felia de paine care a fost inmuiata in apa si 2-3 linguri de faina alba. Urmeaza mararul si pantrunjelul. Dupa ce am amestecat bine toate ingredientele adaugam sare si piper dupa gust!

Chiftelutele le-am format cu ajutorul unei linguri: am luat cate o lingura din compozitie si am dat-o prin faina alba, dupa care le-am pus in ulei incins. Prajim pe o parte si pe alta si cand s-au prajit bine le scoatem pe un prosop de hartie, sa se scurga excesul de ulei!

Sunt gata de servit si gata de mancat!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din ghebe" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu ciuperci